Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A dj-k miért használnak...

A dj-k miért használnak fejhallgatót?

Figyelt kérdés
Azt hallottam arra hogy a zenéket egy ütemre, és egy bpm re hozzák. De tényleg elég nekik egy fejhallgató, hogy megállapítsák melyik zene gyorsabb, és pusztán hallás alapján egy ütemre hozzák a 2 zenét?

2013. máj. 22. 20:59
 1/5 anonim válasza:
100%

Elsősorban arra hogy a két zenét szinkronba hozzák. Amikor már a két zene BPM-e megegyezik utána már fejhallgatóval össze lehet szinkronizálni, nem nehéz, (másodsorban meg hogy a zenében megtudják keresni az adott részeket bele tudjanak hallgatni még mielőtt azt a közönség elé "tárnák".) A napjainkban a zene tempóját ki írja az adott keverő, esetleg program. Régebben még más volt a helyzet akkor nem volt digitális BPM kijelző ott keményen meg kellett dolgozniuk a lemezlovasoknak hogy szinkron legyen, ma már ez pl programokban 1 gombnyomás.

Remélem érthetően írtam, ezeket ne vedd tényként ez csak az én személyes válaszom amúgy hobbiból szoktam zenélgetni, de véletlenül sem nevezem magam Dj-nek.

2013. máj. 22. 21:54
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, nagyjából világos!
2013. máj. 22. 22:08
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

igen ezért használják...egyáltalán nem olyan bonyolult, ha van az embernek hallása hozzá:) persze nem árt, ha ismered a zenék felépítését...:)

24L

2013. máj. 23. 08:27
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

nem csak a sebességről beszélünk.

a mai zenék 4/4-edes ütemekre bontható. Ezt is el kell találni :)

2013. máj. 23. 08:43
 5/5 anonim ***** válasza:

igen..ez jelenti a zene felépítését részben...az első dobnak az első dobnál a helye:)

24L

2013. máj. 24. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!