Pop zenéhez Gitár?
Figyelt kérdés
Pop zenéhez kéne gitár és erősítő.Ez lenne a második gitárom.
Amit ajánlottak gitár az ez prs custom 24
és erősítő Vox Ac 30
ilyesmi erősítő és gitár kéne kezdő gitárosnak megfelelő áron kb gitár 40e-70e v 80e ig erősítő szint úgy szóval egy olcsóbb gitár kéne. Formára valami ilyesmi kéne [link] vagy [link]
zene amihez kellenének a cuccok pop és pop rock mint régi rockosabb Jonas Brothers dalok. vagy az ilyesmihez hogy konkrét példát mondjak http://www.youtube.com/watch?v=un-KTpvCPXo Szóval Gitár és Erősítő a válaszokat köszönöm és megy a zöld kéz
2013. máj. 21. 21:33
1/9 anonim válasza:
Pophoz szerintem szinte bármilyen tömör vagy félig üreges testű gitár megteszi, mert általában nem játszanak olyan magas torzítással. Fender Telecaster és Stratocaster konkrétan szerintem elég gyakran használt popzenészek körében, de a Les Paul-ból és SG-ből (olyan formájú gitárok, amiket linkeltél) is ki lehetne hozni vmi lazább, poposabb hangzást, bár ezeket legtöbbször rockra használják. Ezeknek a gitároknak mind vannak olcsóbb változatai, Telecastert és Stratocastert a Squier cég gyárt viszonylag jókat megfizethető áron, én például egy Squier Standard Stratot 60 valamennyiért vettem gasználtan. Ha Les Paul vagy SG formájú cuccot szeretnél, akkor Vintage vagy Epiphone gyártmányút keress, azok jók és normális áron vannak. Erősítők terén javaslom a Peavey és Line6 cégek termékeit, mindenhol dicsérik őket,én is próbáltam mindkettő márkából próbáltam erősítőt, és azok nekem bejöttek.
2/9 anonim válasza:
Univerzális hangszer kell, mivel a témában működő gitár a lágyabb harmóniák megszólaltatásától egészen a metálos őrületig helyt kell álljon. Mindenképp olyan hangszert ajánlok, aminek hídban dupla hangszedője van, és a másik kettő pedig szimpla tekercses(H/S/S). Az Sg azért nem jó, mert egy dologra van kitalálva, amit tud is, de az nem a POP műfaj-lásd Ac/Dc. Ha PRS gitár tetszik, javaslom a Koreában gyártott PRS SE gitárokból válassz, ami a márka olcsóbb testvére és igen jó minőség. Azt nem javaslom, hogy újonnan vegyél bármit ha szorít a pénztárca, inkább a gitarshop.hu oldalon kutakodj. Erősítőnek Laney-t javasolnék a szép és csilingelő tisztái miatt, ami morcos torzításba is vihető, természetesen típustól függően.
3/9 A kérdező kommentje:
2013. máj. 22. 13:50
4/9 anonim válasza:
Erősítő szerintem jó, gitárt én nem ilyet vennék. Használtan kb 50 ezerért már nagyságrendekkel jobbat lehetne venni, és itt tényleg nagyságrendekről van szó. Mondjuk Vintage V100-ast szerintem annyiért már találnál, és az már kifejezetten jó hangszer egy hobbyszintű felhasználónak.
5/9 A kérdező kommentje:
Fuu nagyon köszi amit mondasz Vintage v100 nagyon jól néz ki és még újonan sem vészes igaz kicsit többet kell érte kapálnom ,de jól nézzki és a hangja is biztos jó. Remélem az én műfajomhoz is jó. Egyébként honnan lehet tudni hogy melyik gitár mire jó vagy azt csak ha már láttál hallotál olyat lehet tudni milyen
2013. máj. 22. 16:42
6/9 anonim válasza:
Nézegeted különböző együtteseid, olvasgatsz neten gitáros honlapokaat, fórumokat, stb. V100-assal biztosan nem jársz rosszul. Egy ismerősömnek ilyen van, többsz próbáltam, és sokszor hallottam, ahogy ő játszik rajt kisebb koncerten (200-300 ember előtt), és nyugodtan állíthatom, hogy nagyon jól szól.
7/9 A kérdező kommentje:
Oké köszi azt hiszem az erősítő beállításaival majd meg gyűlik a bajom... Megnéztem a gitárt és tényleg jó rockra és popra is. Egyébként erősíthöz fog járni használati utasítás és abban lesz néhány mod a beállításra?
2013. máj. 22. 18:54
8/9 anonim válasza:
Volt V100-am, javaslom erősen nézd meg a hangszert, mielőtt megveszed. A nyakkal volt kisebb gond, miszerint a hangszerésznél derült ki, kicsit csavarodott volt, mintha egy átfogtad és megtekerted volna. Persze ez nem lehetséges, de jobban nem tudom érzékeltetni. Akármennyire csúcsa ez az olcsó kategóriának, előfordulhatnak gyártási gondok. Épp ezért nem javasolandó a neten, látatlanban megvásárolni. Ha nem értesz hozzá, vigyél magaddal a vásárláshoz valakit, akiben megbízol és vágja a témát. Nagyon kellemetlen, amikor megeszel egy hibás cuccot és próbálod eladni...az igazán necces! Ami az erősítő beállításokat illeti: nincs leírás, hogy miként kell beállítani, ha ilyen, vagy olyan hangzást szeretnél elérni. Ezeket saját ízlés szerint kell kiszenvedni. Természetesen vannak digitális, modellező motyók, ahol van leírás, mivel az erősítő (többnyire) tartalmaz egy ilyen-olyan multieffektet. Ez utóbbi jó választás lehet, de én nem preferálom. Cső legyen benne, legalább az előfokban. Laney TF 100 jó cucc, és olcsó.
9/9 A kérdező kommentje:
Rendben elvinni nagyon senkit nem tudok,de megnézni elmegyek .Szerintem annyit már értek hozzá hogy lássam hogy jól áll e a nyak avagy nem. Csak elektromos témában vagyok új.
2013. máj. 23. 13:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!