Hogy lehet megkulonboztetni, a kemenyebb zeneben a mufajokat?
Itt egy humoros kis leírás róla:
:D
Amúgy oldalt nézd meg,részletesen leírja majdnem mindegyik alműfajnak a jellemzőit.
De hogy normális választ is adjak:minden egyes alműfajnak megvannak a maga jellegzetes jellemvonásai,pl Death-nél a mély hörgés,Black-nél a károgás,stb.,valamint (bár ez csak másodlagos) szövegvilág és a kinézet is elárulja általában,hogy egy együttes melyik stílushoz tartozik(pl Blacknél általános a sátánista szövegvilág és a "corpsepaint"). Aki benne van a műfajban az mindenesetre meg tudja különböztetni,egyáltalán nem nehéz,aki viszont nincs,az lehet,hogy ugyanolyan "zajnak","üvöltözésnek" látja csak mindet :)
Persze sokszor van,hogy egy együttes több műfaji elemet is a zenéjébe vegyít,olyankor nem feltétlen olyan egyszerű megmondani,de akkor is nagyjából be lehet határolni.
Ezt most a Metálról írtam,a Rock-ban nem vagyok otthon,így arról nem is tudok nyilatkozni :)
Remélem segíthettem!
En csak peldakat tudok hozni, hogy ezek meg a hozzajuk hasonlok milyen bandak:
Slayer (thrash metal)
Cephalotripsy (grindcore)
Go-Zen (goregrind)
Five Finger Death Punch (heavy metal)
Torture Killer (death metal)
Hozzateszem, hogy a goregrind es a grindcore majdnem ugyanaz, csak a szovegeben van elteres, megpedig hogy a goregrind, ahogy azt a neveben a "gore" szo is elarulja, sokkal gyakrabban az emberi test reszeit helyezi eloterbe, gyakran szexualis ertelemben, szinte mindig verrel, csonkolassal es belekkel egyutt emlegetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!