Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Jazz gitár akusztikus/torzított?

Jazz gitár akusztikus/torzított?

Figyelt kérdés

Nem igazán értek a Jazz gitárokhoz, viszont jó lenne beszerezni egyet. Az érdekelne, hogy a Jazz gitárokon (most egy Johnson a szóban forgó példány) mindegyiken el lehet-e érni, hogy szóljon akusztikusan, valamint pedállal váltva elektromos torzításon? Tehát ilyen kombináció érdekelne, mint a videóban. Szép, karakteres, akusztikus hangzásról a refrénnél át tud váltani elektromos torzításba. Érdekelne, hogy milyen olcsóbb gitárokon lehet ezt elérni, és milyen pedállal?

http://www.youtube.com/watch?v=RzB6JlEVYcQ

2013. máj. 19. 09:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Na látom, nem én vagyok az egyetlen, akinek emiatt a klip miatt tetszett meg az ES-335 :) Nem nevezném jazzgitárnak, ha jól tudom, az ilyeneket félig üreges testűnek / félakusztikusnak hívják. Természetesen ezeknek a hangját is lehet torzítani, például Dave Grohl, a Foo Fighters énekes-gitárosa szinte mindig egy ilyesmin játszik, többnyire torzítva. A felvételen nem tudom pontosan, hogy Jason White milyen torzítópedált használ, de tényleg bármilyen torzító megfelel. A 100e alatti kategóriában mondjuk Epiphone Dot , Epiphone ES-339 vagy Ibanez AS-53, amik úgy talán a legjobbak.
2013. máj. 19. 11:27
 2/8 A kérdező kommentje:
Áhá. Tehát az üreges testű eleve szól akusztikusan?
2013. máj. 19. 14:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Jaja. Ha nem kötöd erősítőre, akkor is viszonylag hangos, majdnem annyira, mint egy aksuztikus gitár.
2013. máj. 19. 18:37
 4/8 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm szépen! :) Csak hogy biztosra menjek, tehát akkor ezeken is fix, hogy megoldható ez?

[link]

[link]

2013. máj. 20. 07:36
 5/8 anonim ***** válasza:

A hangszedőből érkező jel természetesen ezeknél a gitároknál is torzítható. Az üreges test miatt azonban hangerőnél ezek a gitárok hajlamosak a gerjedésre.

Eric Johnson még a kontroll hangfalakra sincsen kikötve:

http://www.youtube.com/watch?v=SZh2nbhtAow

2013. máj. 20. 07:55
 6/8 A kérdező kommentje:
Mármint úgy értem, hogy ezek szólnak akkor akusztikusan is? (illetve gondolom igen, merthogy üreges testűek)
2013. máj. 20. 14:12
 7/8 anonim ***** válasza:
Igen, természetesen szólnak erősítés nélkül is.
2013. máj. 20. 14:34
 8/8 A kérdező kommentje:
És ha rádobom erősítőt, akkor átvált a "jazz" hangzásra? Mert az lenne a lényeg, hogy az akusztikust is ki lehessen hangosítani.
2013. máj. 20. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!