Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Metálosok! A Christian Epidemi...

Metálosok! A Christian Epidemic zenekar mitől Black-Death? Egyszerű (Szimfonikus) Black, nem?

Figyelt kérdés

[link]

Szerintem ez messze van a Death-től. Persze tévedhetek is,de nem tudom,mitől lesznek benne Death-es elemek. Ha van is,szerintem nagyon kevés ahhoz,hogy Black/Death-ként említhessük.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. máj. 18. 18:54
 1/10 anonim ***** válasza:

Lényegében egyetértek veled, szerintem is inkább a black-hez áll közel a zenéjük.

Még a demós időkben emlékszem, hogy szinte minden kritika death-nek vagy death/thrash-nek kategorizálta be őket. Még a thrasht valamennyire meg is értem a Kreator-re emlékeztető kiállás, ének és egy-két gitártéma miatt, de egyébként a mostaninál talán tényleg death-esebb volt valamivel a zene még a demón. Lehet, hogy innen ragadt rajtuk ez a kategorizálás.

Bár amikor az első teljes albumot meghallgattam, amint megjelent, és nem sokkal azután élőben is láttam őket, számomra is inkább blackes volt a zene, még ha a kiállás egyáltalán nem is. (Talán ez a másik oka, hogy nem sorolják oda őket egyértelműen, hogy náluk semmi arcfestés meg egyéb blackes image nincsen.)

2013. máj. 18. 19:23
 2/10 A kérdező kommentje:

Megfordult a fejemben,hogy esetleg a régebbi kiadványaik miatt,mert azokat még nem hallottam és elképzelhető,hogy Deathesek voltak. Az Isteni orgia és az Eltörölt világ albumokat hallottam tőlük eddig,azok alapján tettem fel a kérdést.

Köszönöm szépen a választ,felpontoztam! :)

2013. máj. 18. 19:50
 3/10 anonim ***** válasza:
szerintem a régi kiadványok miatt maradt rajtuk ez a címke, emlékszem még amikor először írtak róla a hammerben a demonstráció rovatban, akkor death/trash bandaként volt feltüntetve. azóta viszont sok víz folyt le a Dunán, ahogy szokták mondani és a banda ma már csak a pénzért haknizik black metal-hoz hasonló tucat, divat zenét. belőlük nem nézte volna ki senki, hogy majd egy elcseszett marketing halmaz lesz, főleg az isteni orgia lemez után. az a lemez black/death metal. a többi pedig tinirock.
2013. máj. 19. 11:04
 4/10 A kérdező kommentje:

tj86

Annyira nem ismerem még a zenekart,de ha valóban "pénzért hakniznának",akkor azt nem a Black műfajban tennék. Nem hiszem,hogy az effajta zenével nagyon meg lehetne gazdagodni,és nem is igazán értem,hogy miért lenne ez tucat,vagy divatzene.

Persze a későbbi lemezeket nem hallottam,de nem hiszem,hogy egy ilyen zenekar csak a pénzre hajt. Akkor inkább a Tankcsapdát tudnám felhozni.

2013. máj. 19. 12:53
 5/10 anonim ***** válasza:

Az előzővel egyáltalán nem értek egyet. Szerintem zeneileg az utóbbi lemezekbe sem lehet belekötni, a Pusztítástan is kifejezetten erős lett. Arról, hogy sok fiatal black metalos is hallgatja, nem a zenekar tehet, és nem is baj. Mellesleg ez már az Isteni Origa lemez idején is így volt, ott zúzott a koncertjeiken a csomó 15-16 éves "black metalos" a Panzer Division Marduk pólóban, ami akkor éppen nagyon divatos volt a körükben. :) De nincs ezzel baj, a fiataloknak is meg kell ismerniük a műfajt valamelyik zenekaron keresztül, és szerintem kifejezetten jó, hogy sokaknál ez éppen a CE volt.

"Haknizással" meg semmi esetre sem vádolnám őket; alig vannak koncertjeik sajnos.

2013. máj. 19. 12:54
 6/10 A kérdező kommentje:
Egyébként megjegyezném,hogy szerintem nem baj az,ha nem csak az idősebb korosztályból hallgatják. Ha érti,miről szól és nem divatból hallgatja,akkor szerintem ez bocsánatos "bűn" :)
2013. máj. 19. 13:06
 7/10 anonim ***** válasza:
A death metal-ból is sokat merítettek, ha valaki ismeri a Morbid Angel-t, akkor tudja, hogy miről beszélek, elég csak a gitárhangzásra odafigyelni, vagy a logót megnézni.
2013. máj. 19. 23:58
 8/10 anonim ***** válasza:
Death Metal,Immolation,Malevolant Creation ezek nagyon hatottak rájuk !
2014. jan. 22. 19:46
 9/10 anonim ***** válasza:
de előbb különben tisztában kellene lenni mi is zeneileg a Black Metal,hogy szól,utána ilyen hülyeségeket ki írni!
2014. febr. 3. 14:46
 10/10 anonim válasza:
Basszon meg egy vagon néger szárazon sóderes fasszal, mert kérdőre vonod őket. Ave Epidemic!!! \,,/.
2014. febr. 9. 06:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!