Honnan kapta a Republic zenekar a nevét?
Figyelt kérdés
2013. máj. 7. 13:42
1/2 anonim válasza:
1990-ben alakultak, nem sokkal a Magyar Köztársaság létrejötte után. Sehol nem írják le, de értelemszerűnek tűnik, hogy ezért.
2/2 anonim válasza:
"Tőlem származik az elnevezés, amelynek eredetileg semmi köze nem volt ahhoz, hogy 1989. október 23-án kikiáltották Magyarországon a köztársaságot. Jó érzés kimondani azt, hogy Republic" – magyarázta a névválasztást. Cipő mindent megtervezett az együttessel kapcsolatban. "Gitárzenét akartam, billentyű nélkül. Hiába voltam zongorista, nem akartam, hogy valamiféle szintetizátor nyerítsen. Ehhez passzolt a név, van ereje és jelentése, és formailag, grafikailag is megfelelt minden elvárásnak."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!