Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Led Zeppelin Stairway To...

Led Zeppelin Stairway To Heaven című számába tényleg az van "belekódolva" hogy nincs menekvés a Sátán elől?

Figyelt kérdés
Egy zenész ismerősöm mondta, pedig én ezt nem hiszem...nagyon szeretem a Led Zeppelint, főként ezt a számukat

2013. máj. 6. 20:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Érdekes feltevés. Talán ha belenézünk a szövegbe megtudjuk :D

"There's a feeling I get when I look to the west,

And my spirit is crying for leaving.

In my thoughts I have seen rings of smoke through the trees,

And the voices of those who stand looking."

"If there's a bustle in your hedgerow, don't be alarmed now,

It's just a spring clean for the May queen.

Yes, there are two paths you can go by, but in the long run

There's still time to change the road you're on.

And it makes me wonder."

Az első részlet talán igazolja, de a második, ami később van a számban már cáfolja is rögtön. Szerintem olyan ez mintha filóznának picit a témán, és a végén rájönnének, hogy mindig van másik út az ember előtt.

2013. máj. 6. 22:50
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, amúgy nekem is ez jött le inkább a dalból..mindig van választható út
2013. máj. 7. 11:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Azt tegyük hozzá, hogy Robert Plant improvizálta a szöveget, tehát ahogy esett úgy puffant.

Én nem nagyon hiszem, hogy utána bele nyúlkáltak volna a szövegbe.

És mondjuk szerintem a Sátán könnyen elfér a Zeppelin mitológiájában, abszolút kettősség jellemezte őket.

Így úgy gondolom a Stairway-ben is tobzódhatnak éles kontrasztba állítható szélsőséges végletek - Menny- Pokol, Isten- Sátán, Megváltás- Kárhozat

2013. jún. 11. 08:59
 4/4 anonim válasza:

Szerintem te a visszafele jatszasra gondoltal.Nehany nagyon okos emberke kitalalta,hogy ha visszafele jatszunk le egy csomo rockdalt,mint pl. a Stairwayt is,akkor mindenfele satanista uzeneteket lehet hallani.A Stairway eseteben allitolag a satant dicsoitik Plantek,viszont :

1.meg lehet hallghatni youtubeon visszafele,es vagy en vagyok suket,vagy tenyleg nagy fantazia kell ahhoz, kijojjon belole a satanos duma.

2.nagyon untakozo zenekritikusok es vallasos csoportok/siman unatkozo emberek mindig is a satannal kotik ossze a rockzenet,es a Hotel Californiatol elkezdve a Pink Floydon keresztul a Queenig vagy a Beatlesig szinte minden nagy egyuttesnek van minimum egy szama,amiben rejtett uzenetet "fedeztek fel"

Ettol fuggetlenul mindenki maga donti el,hogy miben hisz es kinek hisz.Ha szereted a Zeppet es a zenejet akkor szerintem ne engedd,h befolyasoljanak az ilyen hulyesegek,egyszeruen dolj hatra,tegyel be egy albumot es elvezd amit hallasz!

2016. nov. 5. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!