Jó Doom Metal zenekarok? Melyek a műfaj legjelesebb "képviselői"?
Nagyon szeretem a Metált,a legtöbb alműfajával együtt,de ezt valahogy nem tudtam megszeretni. Lassú,borzalmas az énekhang benne,nem tetszik. De talán csak velem van a baj,ti mely zenekarokat ajánlanátok,amiből megtudhatnám,hogy valóban nekem nem tetszik-e a műfaj,vagy csak rossz bandákat/albumokat fogtam ki?
Kérem csak hozzáértők válaszoljanak,tehát NE Death vagy Black zenekarokat linkeljetek,mert nem ugyanaz.
És örülnék,ha magyar együttes is lenne a listában,valamint egy youtube-os linknek is :)
Előre is köszönöm!
Na lássuk:
Sunn O))), Earth, Pentagram, Orange Goblin, Electric Wizard, My Dying Bride, Anathema, Katatonia, Paradise Lost, Candlemass, Grief, Solitude Aeternus, Stoned Jesus, Reverend Bizarre, Esoteric, Swallow the Sun, Lord Vicar, Count Raven, Witchfinder General, The Obsessed, Trouble, Saint Vitus...
Egyelőre ennyi megfelel?
Én leginkább a klasszikusokat ajánlom neked:
Electric Wizard, Cathedral, Saint Vitus, Pentagram, Trouble, Solitude Aeternus, Black Sabbath korai albumai (nem vagyok hatalmas rajongójuk, de megkerülhetetlenek, ha doomról van szó), Candlemass, Orange Goblin, Sunn O))) (ők már drone metal), Earth (korábban ők is, sőt, a műfaj úttörőjének számítanak, később már sima instrumentális zenét játszanak - amelyik szintén király egyébként).
A Witchfinder General-t és a Pagan Altar-t kihagytam, pedig ők is a műfaj korai képviselői közé tartoznak. Ja, és a Sleep-et is. Ők is klasszikusok. Ezt a hiányosságot most pótoltam.
Az énekhangot pedig nem mondanám borzalmasnak, szerintem tökéletesen illik a zenéhez. De ez csak az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!