Milyen dalokat tudtok tábortűz mellé?
Hát, az már régen volt, mikor én tábortűznél voltam, szóval előre is bocsánat, ha nem vagyok divatos, de azért adok pár ötletet, aztán ami nem tetszik, azt dobjátok a kukába!
Énekelhettek például régi mozgalmi vagy úttörődalokat, ha tudtok ilyet, vagy pl. óvodás korotokban tanult dalocskákat! Esetleg más gyerekdalokat, pl. Vuk, Száraz tónak nedves partján, Házasodik a motolla, A part alatt, meg ilyesmik.
A nyolcvanas években ilyeneket énekeltünk: Pancsoló kislány, A börtön ablakába soha nem süt be a nap, Szép nyári nap (Neoton), Felmegyek hozzád (Hofi Géza), Petróleumlámpa (Omega), Sárika (Illés), Valaki mondja meg (Ernyei Béla), Sajtból van a hold (Demjén), Azok a boldog szép napok (Beatrice), Legyetek jók ha tudtok (Napoleon Boulvard), Bányalovak (Exotic), Rendőr van a járdán (ZiZi Labor).
Vagy énekeljétek a 67-es utat a Republictól, de jó akár a Szájbergyerek is. Szerintem a Csinibaba című filmben is voltak jó kis retró dalok, azok is mennek a tábortűzhöz.
Iskolás koromban volt egy olyan dalunk hogy "Egy táborban nyíló vadvirág", ezt is szerettem. Meg volt egy olyan is hogy "Ha jó a kedved üsd a tenyered". Rém egyszerű szöveg, nagyjából ezt ismételgette, és ütni kellet a tenyerünket közben, utána ez a szöveg variálódott, pl. "Ha jó a kedved dobbants nagyokat" vagy "Ha jó a kedved üsd a térdedet" és mindig azt kellett csinálni, amit énekeltünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!