Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen dalokat tudtok tábortűz...

Milyen dalokat tudtok tábortűz mellé?

Figyelt kérdés
Körülbelül 30-an leszünk, hangulatos tábortűz lesz hajnalig ( vagy tovább ;) ). Lehet, hogy lesz gitár is. Kellene egy-két egyszerű szövegű, könnyen megtanulható, de hangulatos "tábortűzhöz való" dal. Mit tudnátok ajánlani? :)
2013. máj. 1. 19:03
 1/5 Márciuska ***** válasza:

Hát, az már régen volt, mikor én tábortűznél voltam, szóval előre is bocsánat, ha nem vagyok divatos, de azért adok pár ötletet, aztán ami nem tetszik, azt dobjátok a kukába!

Énekelhettek például régi mozgalmi vagy úttörődalokat, ha tudtok ilyet, vagy pl. óvodás korotokban tanult dalocskákat! Esetleg más gyerekdalokat, pl. Vuk, Száraz tónak nedves partján, Házasodik a motolla, A part alatt, meg ilyesmik.

A nyolcvanas években ilyeneket énekeltünk: Pancsoló kislány, A börtön ablakába soha nem süt be a nap, Szép nyári nap (Neoton), Felmegyek hozzád (Hofi Géza), Petróleumlámpa (Omega), Sárika (Illés), Valaki mondja meg (Ernyei Béla), Sajtból van a hold (Demjén), Azok a boldog szép napok (Beatrice), Legyetek jók ha tudtok (Napoleon Boulvard), Bányalovak (Exotic), Rendőr van a járdán (ZiZi Labor).

Vagy énekeljétek a 67-es utat a Republictól, de jó akár a Szájbergyerek is. Szerintem a Csinibaba című filmben is voltak jó kis retró dalok, azok is mennek a tábortűzhöz.

Iskolás koromban volt egy olyan dalunk hogy "Egy táborban nyíló vadvirág", ezt is szerettem. Meg volt egy olyan is hogy "Ha jó a kedved üsd a tenyered". Rém egyszerű szöveg, nagyjából ezt ismételgette, és ütni kellet a tenyerünket közben, utána ez a szöveg variálódott, pl. "Ha jó a kedved dobbants nagyokat" vagy "Ha jó a kedved üsd a térdedet" és mindig azt kellett csinálni, amit énekeltünk.

2013. máj. 1. 20:17
 2/5 anonim ***** válasza:

Tessék

Edda Művek-Egy ez a tábor

[link]

Edda Átok és áldás 12 A csend igazsága

[link]

Edda Inog a világ

[link]

Edda - Minden sarkon álltam már

[link]

Edda - A kör

[link]

Edda Művek-Munkásélet

[link]

Edda Művek-Táltos örökség

[link]

2013. máj. 1. 23:14
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, találtam is köztük igazán jókat :)
2013. máj. 2. 18:55
 4/5 anonim ***** válasza:
+nincs mit remélem az enyéimből is tetszet valamelyik
2013. máj. 2. 20:29
 5/5 A kérdező kommentje:
Hát leginkább a tieidből merítettem ötletet, de mindkettő komment hasznos volt :)
2013. máj. 2. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!