Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mindent a dobokról?

Mindent a dobokról?

Figyelt kérdés
Olyan három hónapja vágtam bele a dobolásba, és úgy érzem (mások szerint is) egész jól megy, és nagyon szeretném folytatni. Ezért szeretnék megtudni mindent a dobokról. Nem a dobolásról, hanem a hangszerről. Mert oké, hogy van lábdob, tam, cin, pergő stb, de ezekből is van sokféle, többféle pergő, felső tam oldalsó tam, beütő cin, kísérő cin... nemigazán tudom a különbségeket (azon kívül, h más a méret és a hang) nem tudom melyik cin milyen, mikor érdemes használni... szóval magáról a hangszerről szeretnék megtudni minél többet. Sajnos neten nem találtam semmit, ami ebben segítene. Szóval várom a hozzáértők válaszait, plusz ha találtok oldalakat, akkor linkeket is :) Előre is köszönöm! 19/L

2013. ápr. 28. 15:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Megdobsz priváttal segítek szívesen.
2013. ápr. 28. 20:31
 2/6 anonim ***** válasza:
a lábdob az alapütem. általába mindíg a ritmus egy adott pontján van. a pergő dob és cin adja az alapütemet. ezt mindíg használod, sőt ezeket használod a legtöbbet. a tamok rövidebb időre helyettesíthetik a pergődobot, de nem túl sokáig. a ride és egyéb kísérőcinek helyettesíthetik a pergőcint. a beütőcint mindíg (vagyis általába) a ritmus végét jelzik szóval utolsó záró ütésbe használod. durván ennnyi.
2013. máj. 8. 12:12
 3/6 A kérdező kommentje:
milyen az a ride? és a pergő cin?
2013. máj. 10. 18:18
 4/6 anonim ***** válasza:

A pergõcin az amit lábbal nyithatsz és zárhatsz

A ride a legnagyobbcin, nagyon szép rezes hangja van.

2013. júl. 4. 19:07
 5/6 A kérdező kommentje:
Oké köszi :D
2013. júl. 5. 14:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Tudom ajánlani a "Dobok könyve a dobszerelés története" címü könyvet. Nagyon jó én 7 éve dobolok eléggé értek hozzá aztmondják jólcsinálom idén megkaptam ezt a könyvet és még bőven volt mit megtudnom nagyon hasznos. Az alapok mint már írták neked a lábcint a pergőt és a lábdobod használod leggyakrabban. Ezeket az alap ütemre a crash-t azt beütő cinnek hívják van velőle 14 16 17 18 20"-os ezek a leggyakoriabbak a ride (általába 20"-os de vannak nagyobbak) kísérő cin a lábcin szerepét tölti be csak szebb csilingelő hangja van. a tamokat ( fölül oldalt) ugynevezett Fill-ekbe szokták használni. Van a groove ami azt jelenti hogy alap ütem amibe a pergőt lábcint lábdobot használod és van a fill egyfajta levezetés aminek rengetegféle variációja van. Nagyjából ennyi.
2015. jan. 5. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!