Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Veletek is van így, miközben...

Veletek is van így, miközben zenét hallgattok?

Figyelt kérdés

Vannak olyan számok, amiket ha hallgatok teljesen átjárnak, a hatalmukba kerítenek, minden porcikám "egyesül" a zenével és sokszor elképzelek a zene hatására valamit...általában benne van az, h futok, menekülök vagy, hogy küzdök, vagy, hogy állok egy magaslaton és nézem a gyönyörű tájat(szinte mindig hegyes tájkép). De nem mindig vagyok egyedül, sőt olyan is van, hogy valaki mást képzelek el magam helyett....

és amikor így képzelődök és közben megy a zene, azt veszem észre, hogy libabőrös vagyok és, hogy kipirul az arcom....Nektek is szokott ilyen lenni?

2013. ápr. 27. 21:30
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Ja, és mindig hevesen ver a szívem közben, ezt kihagytam.
2013. ápr. 27. 21:32
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen, volt már velem is... Talán nem egészen normális reakció, de fantasztikus érzés. Viszont nem élek át ilyesmit csak úgy; nem elég, ha egy szám simán "jó" vagy "tetszetős", mert ahhoz, hogy ilyesmi történjen velem, mint amit leírtál, ahhoz egy zeneszámnak minimum FANTASZTIKUSNAK kell lennie. :) Az a tapasztalatom, hogy az ilyen számokat általában nem szabad orrba-szájba hallgatni, mert akkor hamar veszíthet számunkra a különlegességéből.
2013. ápr. 27. 21:51
 3/19 A kérdező kommentje:

Nagyon igaz, amit írtál!

Belőlem elég sok szám váltja ezt ki, de mindegyik "minimum fantasztikus"(kb 15-20 ilyen szám si van)!

És én is azt vettem észre, hogy ha sokszor hallgatok egy ilyen számot, akkor elveszti a varázsát...és valamiért már nem tudom úgy beleélni magam. Olyankor mindig szüneteltetnem kell, van, h több hónapig nem is hallgatom, aztán mikor újra meghallom, megint magával ragad :)

2013. ápr. 27. 22:09
 4/19 A kérdező kommentje:
Egyszer elkövettem egy hatalmas hibát! Az egyik ilyen számot raktam be ébresztőnek!! Azt hittem, h feldob majd, és könnyebben felkelek...nem így történt...már több mint egy éve más az ébresztőm, de ha most meghallom azt a számot, még mindig bennem lesz valami rossz érzés, ami elrontja az egészet...ilyet soha többé nem teszek :D
2013. ápr. 27. 22:13
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen, van hogy összefonódik egy szám és egy (talán tőle független) érzés, velem is történt ilyen... Előtte nagyon szerettem, de aztán valahogy hozzácsapódott egyfajta kényelmetlen érzés... Azóta nem igazán hallgatom. Vigyázni kell, bár az ilyesmi nem mindig rajtunk múlik. :(
2013. ápr. 27. 22:17
 6/19 A kérdező kommentje:
Igen, sokszor nem is értettem, h miért vagyok olyan feszült, ha meghallom azt a számot...gondolkoznom kellett, h leessen, hogy arra ébredtem egy évvel ezelőtt...
2013. ápr. 27. 22:22
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen, velem is szokott ilyen lenni. De csak pár ilyen szám van. De azok olyan hatással vannak rám, hogy az egyszerűen hihetetlen, tényleg teljesen azonosulok a zenével, úgy érzem, hogy én vagyok a zene, nagyon jó érzés, és olyankor semmilyen rossz nem érdekel, a szívem hevesen ver, és teljesen átjár. Ezt hívják katarzisnak.
2013. ápr. 27. 22:49
 8/19 A kérdező kommentje:
És ilyenkor ti is libabőrösök lesztek és kipirul az arcotok?
2013. ápr. 27. 23:10
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ilyen reakciót kell kiváltson az igazi zeneművészet :)
2013. ápr. 27. 23:49
 10/19 A kérdező kommentje:
Akkor megnyugodtam, hogy nem csak nálam van így :) Linkeltek egy-egy számot(vagy többet), ami ezt kiváltja belőletek? És milyen típusú zenét hallgattok inkább?
2013. ápr. 28. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!