Lehet hegedűn jobb kézzel játszani, és a bal kezemmel húzni?
Nem, a hegedű nem szimmetrikus. A lélek a jobb oldalon található, a basszusgerenda addig a bal oldalon, a legvastagabb húr alatt. Sőt, a húrláb is aszimmetrikus, annak is van egy ferde görbülete, mert a vékonyabb szálakat nem feszítheti annyira, mint a vastagabbakat.
Ezért készítenek balkezes hegedűket, amiknek a jobb oldalon van a basszusgerenda, bal oldalon a lélek, és jobb oldalon van az álltartó.
11-es!
Hát el kell keserítselek...LEHET jobb kézzel játszani rajta! Nem egy hegedűst láttam már úgy játszani. Van aki úgy tanulja meg. Pont olyan, mint a gitárnál, ott is van aki az ellenkező irányba tartja.
Én ugyan bal kézzel játszok és jobb kézzel húzom a vonót, és a gitáron szintén a bal kezemmel játszok és a jobb kezemmel pengetek. De pl egy magyar zenekarban is a hegedűs fordítva játszik.
12-es vagyok...
+ még annyi, hogy nyilvánvalóan úgy is vannak kialakítva direkt azok a hangszerek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!