Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Fontos! Kustom DEFENDER 15H...

Fontos! Kustom DEFENDER 15H Head-ről vélemények?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi, hogy kb. milyen hangos, mondjuk próbán megállja-e a hely, meg hogy milyen a sound-ja, inkább modern, vagy inkább vintage-es? És milyen a cucc minősége, érdemes-e rá gyűjteni?:D

2013. ápr. 14. 19:33
 1/9 anonim ***** válasza:
15W-os és tube-os. A dob egyedül simán elnyomja. Egyébként mivel Tube-os, ezért elég vintage-es. De a Kustom nem valami megbízható márka, szóval én nem ajánlom.
2013. ápr. 14. 20:21
 2/9 A kérdező kommentje:

Azt olvastam, hogy a csöves cuccoknál nem olyan a watt hangerő arány mint a tranyós cuccoknál. Esetleg hány watt kéne egy csöves erősítőnél, hogy megállja a helyét próbán?

Ja és ha a csöveket kicserélem jobbakra, megbízhatóbbá válna? Köszönöm, hogy segítesz.

2013. ápr. 14. 20:27
 3/9 anonim ***** válasza:

Azóta utánnaolvastam, és igazad van, tényleg meg tudja hajtani jobban mint a tranzisztoros. De még így is szerintem 20 vagy 30W alá ne adjad.

A jó minőségű elektroncső nyílván javít valamennyit, de én körülnéznék a megbízhatóbb márkák körül (Orange, Marshall, Fender, Hartke, Gallien-Krueger, Ampeq, Vox, stb.). Ezek viszont gondolom kiesnek az árkategóriádból. Én viszont úgy érzem, jobban járnál, ha ennyiért vennél inkább egy modellező/solid state erősítőt, mert sokkal nagyobb hangerőt tudnál kicsikarni belőle mintha vennél egy belépő szintű csöveset.

2013. ápr. 15. 15:07
 4/9 anonim ***** válasza:
15 Watt csőben akár elég is lehet. Azt biztosan állíthatom, hogy Fender és Peavey márkán belül 15-30 Watt (csőben) már mindenre elég. Én most egy 5 Watt-os Fender-t használok és megszólal dob mellett. Persze mindez nagyban függ attól is, hogy milyen zenét játszol és hogy rajtad kívül milyen hangszerek szólnak még. A Kustom nem a legjobb márka, de ennyi pénzért nem rossz vétel. A gyári csövek cseréjével lehet javítani a hangon, de ez már inkább csak finomhangolás, tehát hiába veszel bele nagyon fasza csöveket, azért nagyságrendekkel nem lesz jobb hangja. Én mondjuk inkább ezt venném meg, mint valamilyen modellezős vackot. Csőcserével és néhány jobb hangszóróval használható lenne. Egyébként azt már tudni, hogy milyen ládát raksz alá? Én a Fenderemhez ennek a Kustomnak a gyári ládáját használom, ami szerintem nagyon jó minőségű. Persze nem a gyári hangszóróval, az vacak, de mint faanyag nagyon rendben van és elég olcsó is.
2013. ápr. 15. 15:40
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Powerstate ládára gondoltam, de erről könnyen le lehet beszélni. Punk-Rock bandában ritmusgitározok egyébként, klasszikus: dob, basszus, ritmus és szólógitár felállásban.
2013. ápr. 15. 19:03
 6/9 A kérdező kommentje:
A digitális megoldásokat kerülném...:)
2013. ápr. 15. 19:07
 7/9 anonim ***** válasza:
Négyes vagyok. Punk-rockhoz szerintem nem való ez az erősítő. Ez inkább lágyabb zenében állná meg a helyét, pl blues. Punk zenéhez szerintem jobb lenne egy nagyobb teljesítményű (50-100 Watt) tranzisztoros kombó.
2013. ápr. 15. 19:08
 8/9 A kérdező kommentje:
Esetleg tudsz ajánlani tranyós cuccot ilyen árkategóriában?
2013. ápr. 15. 19:22
 9/9 anonim ***** válasza:

Vannak eredeti jó kapcsolási rajzok a neten. Építtess meg szakemberrel egy 50-60W -os fullcsöves fejet és lesz egy állati jó erősítőd egy életre. Én a Laney klippjét csináltam meg némi segítséggel és állítom baromi keményen, baromi jól szól. (három kimenőt+ 1 folytót tekercseltettem hozzá nagyobb menetszámmal, mindnek más hangja van de akár lehet gyári marshall kimenőt is illeszteni a végcsöveihez stb.) Brian May szólóihoz tudnám hasonlítani az eredeti torzított hangját de megállja a helyét bármilyen stílusban.

A kustom defender is jó választás (én is erre gyúrtam annó) de ugyanannyi pénzből amennyibe az kerül, nagyságrendekkel komolyabb erősítőd lehet így.

2013. szept. 20. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!