Mire kell figyelni egy keverőpult vásárlásánál?
Zenekarunk keverőpultra tervez beruházni, de hallottunk olyat, hogy olyat kéne venni, amiben van végfok is, plusz még külön erősítő is kéne hozzá. Két gitárt egy basszert és egy mikrofont csatlakoztanánk bemenetként, kimenet 2 db 100W-os hangfal lenne.
Olyat is hallottunk, hogy az egész egybeépítve is elérhető, de az 70ezer körül kezdődik, ami nem kevés pénz... Van még valami ami kell a végfokon és az erősítőn kívül ami kéne hozzá? Akad esetleg egészen elérhető áron is?
Egy ilyet néztünk ki: [link]
de nem tudjuk, ha rácsatlakoztatjuk a cuccokat, fogja-e bírni amit kéne.
Én diszkózás téren vagyok otthon, de talán olyan sok külömbség nincs.
Először is én úgy vagyok vele, hogy minden való valamire (optimalizálva, célszerűsítve) de az olyan egybecuccok engem megilyesztenek.
Főleg a keverő, erősítő cuccok. Most persze vannak oylan végfokok amikbe van némi csatornakeverési lehetőség (ez jó) de gondolom az eggyütteshez nem erre van szükség.
Most olyan keverőpult ami mondjuk 70-ért 10-15 csatornás lehet, ami ha bőven lefedi a hangkeltők számát akkor megfelelő választás lehet.
Most te nem írtad, hogy lesz e dobszett. Ami ugye önmagában egy tucat mikrofont is jelenthet.
Az a keverő amit linkeltél az elég kezdő széria én mondjuk studiózára nem venném meg. Egy zenekari vagy studiokeverő nehogy mán csak 3 eq kiválasztással rendelkezzen hanem minimum 6-al. Persze ezt az igények döntik el. Ez a keverő olcsó és megéri, ha mondjuk egy fellépés alkalmával visszahozza az árát, de a "pont elég" nem egy biztos választás. Pl mi van ha holnaptól két csini vokálos csajszit találtok vagy jön egy vendégszereplő... . Őke hova dugjátok? :D
Ha elég elhivatottak vagytok én ajánlom, hogy inkább gyűjtsetek és egyszer adjatok ki pénzt egy holmira (én legalább is így vagyok vele, nem tudni mi lesz 1 év múlva. Ha bukta, jó árban eladható és keresettebb).
A 100W nem kevés? Vagy csak otthonra a garázsba kell?
Ez legfeljebb moitorozásra. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!