Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Metal-Dub-hoz milyen hangszere...

Vágó Laz'lo László kérdése:

Metal-Dub-hoz milyen hangszerek, illetve hangtechnika kell? Egyátalán a Dub-Step hogyan működik? Mármint azokat a hangeffekteket mivel állítják elő?

Figyelt kérdés

#zene #rock #Dub-Step #Metal-Dub
2013. ápr. 4. 06:39
 1/5 anonim válasza:
Gépekkel,pont ezért olyan népszerű.Semmiféle szaktudás,képesítés vagy tehetség nem kell hozzá,ezért van olyan sok "dj".Ez nem zene,ez zaj.
2013. ápr. 4. 16:37
 2/5 anonim ***** válasza:
ahogy az előző mondja...szörnyű..
2013. ápr. 5. 10:41
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Na de most ugye ez a dolog relatív, mivel kinek mi a jó! Személy szerint én az élőhangszeres "muzsikát" szeretem ( kő kemény heavy metal , de mellette a lágyabb fekvésű dalok is nagyon tetszenek, viszont rájöttem, hogy azért a géppel előállított zenének is meg van a maga tudománya! Van rengeteg zeneszerkesztő program, amikkel se perc alatt tudunk egy zenét csinálni, de azok nem olyanok, amiket kikevernek, vagy valamilyen midi conrollerrel szabályoznak, mert ahhoz is érteni kell. Nekem különösen megtetszett a Dub-Step-pedig tényleg nem vagyok a gépzene híve-, de ez a stílus mélyen belém hatolt ( értelmes ember nem érti félre ezt a kifejezést ) és hallottam már olyat, hogy keverték ezt a stílust a metállal, ami még jobban bejött! Szeretnék Magyarországon eme újdonság egyik képviselője lenni, ezért érdeklődöm felőle, hogy hogyan működik és hátha valaki mellém szegődne!
2013. ápr. 5. 14:35
 4/5 anonim ***** válasza:

"Semmiféle szaktudás,képesítés vagy tehetség nem kell hozzá"

Tedd meg, hogy megmutatod, hogy kell, ha már ennyire nem kell semmi hozzá! Nem is beszélve arról, amit a kérdező akar. Talán nemigen kéne olyasmihez szólni, amihez se tudás, se tehetség nem szorult beléd!

Nyilván tudod, hogy tempószinkronizált LFO modulált aluláteresztő szűrő van a lánc végén, lehetőleg kis Q-val (annyi, de annyi amatőr fos van fütyülő filterrel!).

Előtte illik mocskosmód feldúsítani a harmonikusokat. Ez történhet torzítóval, de egy széttorzít->kis kórus>még pici overdrive csinosabb azért, meg eltolt munkapontú cső hangját is el tudom képzelni kiindulási alapnak.

Mindenesetre lehet, hogy egy frankó fapengető és maga a basszusgitár odaver, ha egy laza 12dB/oktáv aluláteresztő tátog rajta. A világ legtemészetesebb dolga, hogy egy enyhe torzítás ráfér a szűrő után is, és kicsit azért lehet tekerni fölfelé is a Q-t, csak ne mindig, és ne nagyon... :)

A konkrét megvalósítás szerintem úgy egyszerűbb, ha fut egy Ableton Live, és van bele kötözve két csoport sima nyomógomb-pedál, ahol az egyik csoport pedáljai tempószinkronizáltan indítják azokat a clipeket, amikben csak a filter frekvenciáját moduláló CC automatizációk vannak, különböző hosszokban persze, a másik csoport pedáljai pedig váltanak az előzetes jelformálási módok között. Jobb, ha a dobos is a Live-tól kapja a metronómot. A többire elég jók a Live beépített effektjei is. Elég lehet egy Live Start vagy Lite vagy kicsoda, szóval a legkisebb, legolcsóbb.

2013. ápr. 22. 02:20
 5/5 A kérdező kommentje:
Mostanára értettem meg, amiket írtál XD köszönöm szépen :D :D
2013. máj. 15. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!