Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A diszkóban mit jelölnek az...

A diszkóban mit jelölnek az alábbi lemezlovas titulusok?

Figyelt kérdés
DJ; CJ; VJ na meg a x. feat y kifejezés egy előadó esetében
2009. szept. 18. 16:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A DJ azt jelenti, hogy lemezlovas (disc jockey - bocs ha rosszul írtam)

A feat-re lenne egy tippem, de nem akarom hülyeséget mondani... Majd megkérdezem a barátomtól, hátha ő tudja, ebben a szakmában mozog.

2009. szept. 18. 17:00
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A feat az a featuring rövidítése,igy is szokták rövidíteni ft.Jelentése pedig közreműködés,együtt működés...stb
2009. szept. 19. 02:06
 3/6 anonim ***** válasza:
VJ video jockey : Kivetítőket, látványelemekkel foglalkozik. CJ még nem hallottam.
2009. szept. 20. 22:46
 4/6 anonim ***** válasza:
Az utolsóhoz annyit tennék hozz, hogy általában a tv-s zenei műsorvezetőket hívják VJ-nek, mint pl. a vivás emberkéket. Biztos láttad már, hogy "VJ Timo" vagy mit tudom én. :)
2009. szept. 21. 18:39
 5/6 anonim válasza:

VJ az nem video jockey, hanem visual jockey... a látványért felel, ugyanúgy a dj-vel egy időben dolgozik, egy saját külön fényvezérlő pulton, amivel élőben állítja és irányítja a diszkó fényeit...

viszont ma már azokat a dj-ket is vj-nek nevezik, akik videodiszkót csinálnak, vagyis nemcsak zenéket, hanem videoklippeket játszanak, ami kivetítőkön vagy lcd-n jelenik meg, általában a retro patikon van ilyen...

viszont egy fényvezérlős vj is bejátszhat videoklipeket, animációkat.

2011. febr. 26. 22:14
 6/6 anonim válasza:
A CJ a GTAban van
2012. nov. 1. 10:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!