Fú, nagyon köszönöm a sok kimerítő választ és a linkeket. Ha lesz egy nyugodtabb órám, végighallgatom mindet!
Flea, a te válaszod különösen részletes volt, ezért külön köszönet.
"Blues-rock-country műfajból Jeff Beck, Chet Atkins, George Benson.
A flamenco-gitározás királya egyértelműen Paco de Lucia."
Engem most pont ez a két műfaj érdekel a legjobban és a következőket szeretném kérdezni:
1. Country: tudnál még mondani autentikus amerikai, olyan igazi csirkekergető bluegrass és country zenéket, amiknek viszonylag modernebb a hangzásuk?
2. Flamenco: Miért pont Paco de Lucia? Annyi remek flamenkó gitáros van (Tomatito, Vicente Amigo, Juan Serrano, El Viejin, Gerardo Nunez, stb... plusz Sabicas, Nino Ricardo a régebbiek közül), miért pont Paco-t emelik ki mindig, mint a legnagyobbat?
a country nehéz kérdés, mert ugye ott gyakran inkább banjoznak vagy mandolinoznak (mint például Bill Monroe, a bluegrass atyja).
Les Pault érdemes hallgatni, az ő stílusa abszolút country-s, vannak teljesen country felvételei. A régiek közül esetleg Hank Snow-t érdemes kiemelni, de a legjobb egyértelműen Atkins, az igazi nagybetűs Country Gitáros.
Nem tudom, miért Paco-t emelik ki mindig, én személy szerint azért tartom őt a legnagyobbnak, mert benne irtózatos muzikalitás, zeneiség van, a játéka túlmutat a tradicionális flamencon.
esetleg régi deltablues gitárosokat érdemes hallgatni, akkoriban a blues és a country nem szeparálódtak még el annyira. Robert Johnson, Elmore James.
A későbbiek mint Waters vagy Lee Hooker már nagyon erősen blues-gitárosok inkább.
Radics Béla!
Méghozzá azért mert ő tudott Magyarországon először Hendrix és Cream számokat játszani!Jó fej volt!Nagyon jól gitározott!De te is hallgass egy pár dalt!Ilyen például a:Zöld Csillag,Szólíts meg Vándor,Hey Joe,Gonosz Asszony!
Meg még kedvenc:Van Halen,Jimmy Page,Tony Iommi,Hendrix,Eric Clapton,stb....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!