Gitárosok! Mikor kezdők voltatok nektek is fájt az ujjatok? És mi volt az első dal amit megtanultatok?
Én a 8 óra munkát tanulom most elsőnek..
Magamat képzem tanár nélkül.
Nagyon fájnak az ujjaim..tudom, hogy idővel elmúlik, de nektek nincs valami praktikátok rá?
(krém vagy bármi varázslat)
Elég szadista dolog ez a gitározás:P
praktika nincs csak fog összeszorítás ... krém csak puhítja és tovább szenvedsz, de ha mazochista vagy ... :)
Felkelő nap háza
Igen, nekem is borzasztóan fájt az ujjam, és én is csak itthon tanulok gitározni. Aztán kb 3 nap múlva már nem is viselte meg egyáltalán az ujjaimat. Az első amit megtanultam (igazából fogalmam sincs, hogy miért pont ez), az a Foster the people-Pumped up kicks
Bár én csak akkordozok, az ének mellé :))
Eleinte fájt, de amikor elkezdett rajta bőrkeményedés kialakulni, akkor már jobb volt.
Felkelő nap házát tanultam meg elsőként :)
Nyugodj meg, hogy később is fájni fog, csak tovább fogod bírni :) Gyakorolj minden nap, akkor hamar kialakulnak a bőrkeményedések.
The Man Comes Around (Johnny Cash)
Hát akkor majd előbb vagy utóbb elmúlik..
Én is akkordokat tanulok!:D
Ami számomra nem olyan nehéz, mert már 7 éve zongorázom(:
Köszönöm mindenkinek!(:
#6 ez nagyon aranyos, de te legalább kérdezel és nem kijelentesz olyan kérdésnél, amihez nem értesz :)
elmondom: van két keze a gitárosnak ... vegyük az alapesetet, hogy jobbkezes a csávó ... jobb kézzel pengeti a húrokat, vagy az ujjacskáival, vagy pengetővel
na, de van egy másik keze is ... a gitáron meg ugye a hat húr ... a különböző akkordok különböző hangokból állnak ... ezeket úgy éri el a gitáros, hogy a húrokat máshol és máshol szorítja le ... ha rövidül a húr akkor magasodik a hangja, ha hosszabbodik akkor mélyül ... az ujjaddal lefogva változtatod a húr hosszát ... na, ez az ami qrvára tud fájni, míg megfelelő bőrkeményedés ki nem alakul az ujjbegyen
#6 Még jó hogy leginkább az akkordok lefogása miatt fáj.
Na nekem kb 1 hónapig fájt ,de utána is fájni fog csak sokal kevesebbet és megszokod.
Első dal nekem vagy a Tankcsapda örökké tart volt vagy a Jonas Brothers - Give love a try már nem emlékszem rá.
Nekem is fájt. Azt tudom javasolni: minnél többet gyakorolsz, annál gyorsabban keményedik meg a bőr az ujjaidon.
Amit elsőnek megtanultam : Marilyn Manson Sweet Dreams, Joan Jett I Love Rock n Roll
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!