Les Paul vagy Stratocaster? (az örökös kérdés tudom. )
Eléggé tág a zenei ízlésem a rockzenén belül, gyakorlatilag a kamu rock (gaydirection, és társaik) és a death metalon kívül változóan szoktam hallgatni mindent.
TCS, Nirvana, és a new metal a kedvenceim.
Na most a grunge meg a new metal nem éppen ugyanaz a kategória, a jimi hendrixes elkalandozásaimról meg ne is beszéljünk..
Cort gitárt szeretnék, max 50 ezer forintig.
A Cort G210-re és a Cort CR100-ra gondoltam.
Azt tudom ,hogy a single coilos gitárok inkább tiszta hangzáshoz vannak.
Viszont tetszenek nagyon a strato-k, abból is a single pickuppal szerelt darabok (nekem az a strato képe).
Stílusom szerint leginkább Grungeba sorolnám magamat. Tehát valahol a metál és a punk között, de inkább a punkhoz közelebb, és a rockhoz természetesen.
Elég bonyolult leírni mit is akarok, nehéz lesz megérteni, tudom..
Pro-kontra véleményeket várok. Első elektromos gitár lenne. Szerintetek?
15/f
még nagyon nincs kialakulva, hogy mit is szeretnél játszani. első gitár előtt ez sokszor így van:) vegyél valami olyan stratót, amiben van humbucker is, vagy valami superstratot, de ha tervben van, hogy nirvanát meg hendrixet is akarsz, ne vegyél lp-t szerintem. persze,azonis lehet játszani, én is imádom hendrixet (mondjuk a nirvanát nagyon nem), de amíg lespaulom volt, eszembe nem jutott olyat játszani, hiányzott az az éles hangzás
én a strato formát venném a helyedben (pedig alapvetően jobban szerettem a lespault mindig is)
Én stratos vagyok :) Nekem sokkal kényelmesebb, mint a LP. Mivel főleg punk rockot/hard rockot játszom, ezért kell a keményebb hangzás, úgyhogy a strato-forma gitáromba gyorsan költözött be a húrlábhoz a humbucker :) Mondhatjátok, hogy ha ilyen hangzás kell nekem, akkor miért nem valami humbuckereset használok, de például nagy kedvencem a Red Hot Chili is, és az a nyaki single coil-on kívűl minden máson bénán hagzana. 16/f
Menj be hangszerboltba, próbáld ki mindkettőt, egyből könnyebb lesz a döntés szerintem. Először én is LP formában gondolkoztam, amikor az első elektromosom vettem, de amikor kipróbáltam, rájöttem, hogy nem nekem találták ki. 16/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!