Melyik ez a ZZ Top klip/szám?
A 90'-es évek legelején ment, a Zenebutikban, ez a ZZ Top klip, amiben a vadnyugati volt a story. Az egyik jelenetben, az egyik tag a Szaturnusz gyűrűjén lovagol.
Ez valószínűleg valamelyik Vissza a jövőbe részhez kapcsolódik, de az ahhoz tartozó számokat már végig hallgattam, de nem találtam meg benne.
A lényeg, hogy van benne egy izgalmas zenei rész, ahol mély hangszínben énekel, vagy ilyen hilly-billy stílusban meséli a szöveget, alatta pedig düm-dü-dü-düm-düm - düm - düm ritmusban megy egy visszatérő gitártéma, de nem riff inkább egy egyszerű kis szóló.
Azóta is a fejemben ez a rész, de sehol sem akadtam a nyomára!
Hátha valaki! Köszönöm!
Nem a La grange véletlenül?
http://www.youtube.com/watch?v=LkTumJyGGmU&feature=youtube_g..
Köszi, de sajnos nem.
Pontosítom: a gitár téma (egyszerű kis szóló), amit keresek nem a szöveg alatt van, hanem utána. Egy kicsit misztikus hangulatot árasztó ez a rész; talán egy sejtelmes mélyebb fekvésű akkordot alkalmazó szintetizátor is van a háttérben, a dob is visszafogott, talán csak a pergő káváját üti, mély rekedtes nyomot hang, ami inkább mondja a szöveget, mintha egy narrátor lenne, mesél. Szövegét elmondja, ez a kis primitív gitárszólócska, és így váltakozik, aztán gondolom átvált valahol a kommersz ZZ top dirty-s riffeskedésre, a szokott stílusjegyekkel. A gitáron nincs torzító, de valamilyen vizes effekt van.
Talán az egyik sorban a "farmer" szó is elhangzik,valamint az egyik versszak "come on babe" (a babe nem biztos, de fonetikailag valami ilyesmi szó lehet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!