Miért van ennyi hungarista illetve antiszemita felfogású egyén rockerek között?
Szerintem a legtöbb ilyen nem tudja igazán eldönteni,hova tartozik.Azt el tudom képzelni,hogy szereti a metált,és valahogy rábukkant egy skinhead zenekarra,akiknek megtetszett a zenéje,olyannyira,hogy felveszi ezt az "imidzset".
De fakadhat abból is,hogy különbözni szeretnének(mint a skinheadek többsége is szerintem). Elegük van ebből a sok divatzenéből,divatszarból,így inkább elhatárolják magukat ezektől.
Persze egyik sem jó divat,de meg tudom érteni,ha valakit már kiborítanak ezek a dolgok.
Viszont azért azt tisztáznám,hogy a hazafi nem egyenlő sem a skinheaddel sem a hungaristával,úgyhogy remélem,nem azzal problémázol,ha valaki hazafi.Az nem baj,sőt helyes,legyen is az!A rockerek közt több ilyen van igaz,mert sokkal szabadabb szellemű zene,mint bármely másik.Nem is véletlen,hogy nem egy felkapott zenei irányzat.
És nem tudom,tudod-e,de a zsidók sem azok a szentek,akiknek magukat beállítják magukat,ha valaki nem szereti őket,annak megvan a jó oka.Hívj "antiszemitának",ha akarsz,csak gondoltam tisztázom,hogy nem az ő pártjukat fogom.
Hallgass meg néhány magyar rock számot. Nem kifejezetten hungarista zenék, inkább "hazafiak" ahogy előző is írta. És ez tetszik a hungaristáknak is. Más zenei stílusban nincs szó hazafiasságról, hazáról, ilyesfajta értékekről. (eltekintve pár kivételtől).
No meg "vadít" is, azért van egy fajta üzenete a rock számoknak. (Ne hagyd magad, mik vannak az országban/világban, stb...) Néhány szám szövege elég dühítő (jó értelemben véve).
A rockerség mindig is az aktuális társadalmi trendekkel való szembefordulást jelképezte. Így régebben, amikor a társadalom értékrendje erősen konzervatív volt, a rockerek lázadó liberálisok voltak. Most hogy a társadalom többsége liberális gondolkodású és szabad szellemben él, a rockerek fura mód konzervatívok lettek. A szembenállás, dacolás a többséggel megmaradt, csak éppen ellenkező irányba fordult.
Ezzel alapvetően nem is lenne baj, szerintem sok értékes eleme van a konzervatív értékrendnek ami fölött ma átsiklunk, mert "kimentek a divatból". A baj az hogy a legtöbben csak a külsőségeket veszik fel (nemzeti felvarró, bakancs, zsidózás-b*zizás), közben a kötelezettség részét (vegyünk olyan alapokat hogy becsület, tisztelet, Istenhit, önmérséklet, hűség) nagy ívben letojják és pont olyan hedonista, fogyasztás orientált módon élnek mint a liberálisok, csak még hőbörögnek is mellé. Ez a szomorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!