Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mit jelent Nektek ez a dalszöveg?

Mit jelent Nektek ez a dalszöveg?

Figyelt kérdés

30Y Csönded vagyok

Most elmondom

Mid vagyok, mid nem neked;

Vártál ha magadról szép éneket

Dícsérő éneked én nem leszek

Mi más is lehetnék?

Csak csönd neked.

E szó jó csönd vagyok, csönded vagyok,

Ha rám így kedved van, maradhatok

Ülhetsz, csak tűrve, hogy dal nem dícsér,

Se jel, se láng;

Csak csönd mely égig ér.

S folytatom mid vagyok, mid nem neked;

Ha vártál lángot, az nem lehetek.

Fölébem hajolást hamu vagyok,

Belőlem csak jövőd jósolhatod.

Most elmondtam,

Mid vagyok, mid nem neked;

Vártál ha magadról szép éneket

Dícsérő éneked én nem leszek

Mi más is lehetnék?

Csak csönd neked.

2013. febr. 27. 10:27
 1/5 Wolfox20 válasza:
Szerintem nem jelent túl sokat...
2013. febr. 27. 13:59
 2/5 Wolfox20 válasza:
*Legalábbis nekem.
2013. febr. 27. 14:00
 3/5 AccountManagerkovács ***** válasza:

Belemagyarázós szöveg. Nincs értelme, mindenki azt lát bele, amit akar és ettől nagyon "mély" meg "alter".

Szóval azt jelenti, amit szerinted jelent.

2013. febr. 27. 15:59
 4/5 anonim válasza:

Ez eredetileg egy Cseh Tamás szám...:)

De egyébként... lehet, hogy tényleg belemagyarázás, de nekem ez annak az állapotnak, helyzetnek a lírai megfogalmazását jelenti, amikor egy érzést az ember nem tud leírni, nem tud kimondani; nem tudja (dícsérő dalban) elmondani, hogy mot gondol, mit érez, mert nincsenek rá szavak... biztos éltél már át olyat, amikor álltatok (ültetek/fektetek/etc) valakivel kéz a kézben, és csak csöndben néztétek a másikat... ahogy levegőt vesz, ahogy lehunyja a szemét egy pillanatra, ahogy elmosolyodik. Ha nem, hát kívánom, hogy élj át ilyet;) Ez a dal nekem egy szerelmes vallomás, amikor az előadó mindent levetkezik magáról, minden külsőséget, megmutatja, hogy milyen is ő legbelül, és legyőzve a gátlásait (ha vannak/voltak) csupasz lélekkel megkérdezi a másiktól, hogy kell-e neki - maradjon-e? Kicsit szomorkás, sokmindent átélhettek együtt; talán eddig nem is szerették, vagy nem is tudták, hogy szeretik egymást, csak mint egyszerű, vagy talán inkább "szükségszerű" partner gondoltak egymásra, esetleg megingott már a bizalom egymásban egyszer-kétszer, vagy nem is tudom... persze, lehet hogy ha a szöveg írója ezt hallaná, jót röhögne, mint valamelyik költő, ha az iskolában elemzik a verseit - ki tudja? Mindenesetre a személyes véleményemre voltál kíváncsi; hát tessék:)

2013. ápr. 8. 23:05
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Tetszett a véleményed! :)
2013. máj. 5. 07:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!