Hogyan kezdjek hozzá?
Ha néhány ismert számot akarsz magadnak, haveroknak elpengetni, tanulgathatsz netről, könyvből.
Ha kicsit komolyabban veszed és szeretnél majd zenélni, együttesben, színpadon, nem ártana tanár.
Nem kizárt, hogy anélkül is megy, de az csak nagyon tehetségeseknek szokott sikerülni sok gyakorlással.
A nagyon alapszinten túl mindenképpen kéne elmélet is.
Én teljesen egyedül kezdtem, hívtam 2-3x tanárt eleinte, de semmit sem ért, mert attól, hogy megtanulsz valami elméletet még nem fogsz tudni játszani a hangszeren..
Ahhoz, hogy tudj játszani, gyakorolni kell, játssz számokat, amik tetszenek, kezdd egyszerűbbekkel, javaslom a Linkin Park-ot, ha rendes egyszerű számokat szeretnél, ami jól is hangzik.
Nagyon alapnak jó még az, ha keresel híres "riff"-eket, például a Crazy Train-jét, és azt gyakorolod, én is így csináltam, bár bevallom nem nagyon foglalkozok vele manapság, mert egyedül meguntam, épp passzívan bandát keresek, ahol lehetőleg kezdőkkel együtt sokkal jobb lenne tovább tanulni, mert úgy rendesen el lehet játszani teljes számokat, de ehhez minimum kell egy alap tudás. Én két éve kezdtem, nem vagyok egy hírró, de már el tudok játszani pár Guns'n Roses számot (Mama Kin, One in a Million), azon kívül játssz Green Day, Paramore számokat kezdésnek ;)
Ja és fontos, hogy az erősítődben legyen beépített torzítás, és ne nagyon gagyit vegyél sem gitárból, sem erősítőből.
Ha érdekel nekem ilyen van:
Effekteket viszont nagyon hiányolok, csak nem vettem még rá magam, hogy befektessek rá, amíg csak magamnak vagyok
16,5 voltam, amikor kezdtem, számíts rá majd, hogy elsőre nehéz lesz a legegyszerűbb dolog is, de ne add fel egyből!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!