Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Van itt valaki aki ért a...

Van itt valaki aki ért a VirtualDJ-hez?

Figyelt kérdés

Hello!

Hallottam erről a programról, és mivel nagyon érdekel a zenék mixelése, gondoltam letöltöm..

Próbálgattam dolgokat, de ha van itt valaki aki ért hozzá, esetleg tanítana valamit, azt megkérném írjon egy üzit! :)

2013. febr. 17. 15:07
 1/7 anonim ***** válasza:

Annyi, meg annyi leírás van már itt gyakorikérdéseken is, kb 2 hetente teszik fel ezt a kérdést. Keress rá ezt tudom tanácsolni.

De...

Kezdetnek hallgass meg egy-két mixet olyan stílusban, olyan zenékkel, mint amilyeneket mixelnél. Ilynekor hallod, hogy a "nagyok" hogy csinálják, hogy vezetik át, stb. Ez kiindulópontnak tökéletes. Aztán tedd be te is azokat a kedvenceket, amiket szeretnél kevergetni, a te elgondolásodban.

Általában egy zene intro - drop - átvezető - drop - outro részekből áll össze, ez normális (beatport, itunes-ról töltött zenékkel) esetben kb 4-6 perc. Látod a két decket, behúzod a két számot, egyiket ide, másikat oda. Előszöris nézzd meg a BPM-et, ne 126-os bpm-re tolj rá egy 133bpm-es zenét, mert az viccesen fog hangzani. :) Elindítod a balost (mondjuk tipikus house zene 128 bpm), rányomod a másik deckre a másikat, és az 1. deck outro-jának elindulásának pillanatában elindítod a 2. deck-et, miközben a SYNC gomb be van nyomva, ez nagy segítség a kezdőknek. Kb egyszerre fog végződni, illetve beindulni a két zene. Ha még van kérdés, akkor írd le, mert ez nagyon nagyon az eleje az egésznek. :)

2013. febr. 18. 03:05
 2/7 A kérdező kommentje:

Koszi! :) most hirtelen nem jut eszembe kerdes, de majd biztosra veszem hogy lesz! :D

Kiprobalom a tanacsodat! :)

2013. febr. 18. 07:29
 3/7 A kérdező kommentje:
És ha pl. én olyan zenéket szeretnék mixelni, ami nem egy BPM nagyságú? :D
2013. febr. 18. 16:16
 4/7 anonim ***** válasza:
mondjuk egy 140-es dubstep, meg egy 110-es moombah? az már mókás! amúgy írj egy privit aztán skypeon tudok neked mesélni :)
2013. febr. 18. 16:20
 5/7 sámliműszerész ***** válasza:

én nem a virtual dj-t ajánlom neked

Annyi sokkal minőségibb cucc van a piacon:

- Native Instruments (Traktor-3, Traktor Pro 2, Maschine)

- Image Line (deckadance)

mondjuk egy Maschine-nal még liveact-ot is nyomhatsz, én ezt használom, sima mixekhez meg a Traktor Pro 2-t.

2013. márc. 2. 06:40
 6/7 A kérdező kommentje:
Kosz-kosz! :)
2013. márc. 3. 13:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is a Traktor 2-t ajánlom. Sokkal jobb a master tempo-ja, szebb az EQ-ja, profibb, szebb a hangja, több lehetőséget kínál.
2013. júl. 19. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!