Van itt valaki aki ért a VirtualDJ-hez?
Hello!
Hallottam erről a programról, és mivel nagyon érdekel a zenék mixelése, gondoltam letöltöm..
Próbálgattam dolgokat, de ha van itt valaki aki ért hozzá, esetleg tanítana valamit, azt megkérném írjon egy üzit! :)
Annyi, meg annyi leírás van már itt gyakorikérdéseken is, kb 2 hetente teszik fel ezt a kérdést. Keress rá ezt tudom tanácsolni.
De...
Kezdetnek hallgass meg egy-két mixet olyan stílusban, olyan zenékkel, mint amilyeneket mixelnél. Ilynekor hallod, hogy a "nagyok" hogy csinálják, hogy vezetik át, stb. Ez kiindulópontnak tökéletes. Aztán tedd be te is azokat a kedvenceket, amiket szeretnél kevergetni, a te elgondolásodban.
Általában egy zene intro - drop - átvezető - drop - outro részekből áll össze, ez normális (beatport, itunes-ról töltött zenékkel) esetben kb 4-6 perc. Látod a két decket, behúzod a két számot, egyiket ide, másikat oda. Előszöris nézzd meg a BPM-et, ne 126-os bpm-re tolj rá egy 133bpm-es zenét, mert az viccesen fog hangzani. :) Elindítod a balost (mondjuk tipikus house zene 128 bpm), rányomod a másik deckre a másikat, és az 1. deck outro-jának elindulásának pillanatában elindítod a 2. deck-et, miközben a SYNC gomb be van nyomva, ez nagy segítség a kezdőknek. Kb egyszerre fog végződni, illetve beindulni a két zene. Ha még van kérdés, akkor írd le, mert ez nagyon nagyon az eleje az egésznek. :)
Koszi! :) most hirtelen nem jut eszembe kerdes, de majd biztosra veszem hogy lesz! :D
Kiprobalom a tanacsodat! :)
én nem a virtual dj-t ajánlom neked
Annyi sokkal minőségibb cucc van a piacon:
- Native Instruments (Traktor-3, Traktor Pro 2, Maschine)
- Image Line (deckadance)
mondjuk egy Maschine-nal még liveact-ot is nyomhatsz, én ezt használom, sima mixekhez meg a Traktor Pro 2-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!