Mit jelent az hogy HQ audio?
azt tudom, hogy azok jó minőségűek. Én hogy tudok felvenni HQ audiót? Pl. zongora felvételre gondolok.
itt van egy HQ:
http://www.youtube.com/watch?v=y6D7nYRVxC8
A HQ az a high quality rövidítése.
256–320 kbit/s hangátvitel az már közel CD minőségű.
Én zenébe mindenképpen a FLAC formátumot ajánlom, mert ez az mp3-al ellentétben veszteségmentes. Egyetlen negatívuma az hogy nagyobb helyet foglalnak.
Igen, jo minőség. high quality - magas minőség.
azt nemtudom h lehet felvenni.
első válaszolo:
"Én zenébe mindenképpen a FLAC formátumot ajánlom, mert ez az mp3-al ellentétben veszteségmentes. Egyetlen negatívuma az hogy nagyobb helyet foglalnak."
FLAC formátum? Hogyérted, hogy azt ajánlod? Én fel szeretnék venni hangot HQ-ban. S miaz, h veszteségmentes?
Elsiklottam a felett hogy te felvenni szeretnél, először is kell egy jó minőségű mikrofonom, rákötöd a gépre, plusz szerzel valahonnan egy hangfelvevő programot, esetleg hozzá valami konvertálót is. De csodát ne várj!
Veszteségmentes alatt azt értem, hogy például van egy zene cd-d, aminek jó a minősége de nagy a mérete, ezért azt átkonvertálod, az mp3-nek nagy előnye hogy nem igényel nagy helyet, de ennél a tömörítésnél már veszteséggel is számolni kell független attól hogy mekkora a bitrátája 128, 160, 192, 224, 256 vagy 320 kbit/s utóbbinál már kellemes minőségről beszélünk. Míg FLAC-nél úgy tömöríti az audio file-t hogy méretcsökkenéshez nem társul veszteség, ez a nevében is benne van Free Lossless Audio Codec.
Sok esetben könnyen kihallani a különbséget az mp3 és a flac között, de vannak olyan esetek ahol csak komoly hangtechnikai eszközökkel lehet érezni a jelentősebb különbséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!