Drop C hangolás probléma?
Két hónapja vettem egy új gitárt, de ez most lényegtelen.
Zúzásra vettem, metált játszunk bandával, és Full step down hangolásba használtam, eddig.
Gondoltam mi lenne ha lehangolnám Drop C-re? Le is hangoltam, mert igy könnyebb lefogni az akkordokat. amit fullstep down hangolásba úgy játszok hogy 0 2 2, azt c-ben igy kell lefogni : 2 2 2
És itt kezdődik a probléma. ha a legvastagabb húrt (C) lefogom a 7. bundnál akkor ugyanazt a hangot kéne kapnom mint az üresben pengetett G húron. és eléggé eltérő a hang, pedig a gitár be van hangolva rendesen. korg ax3g hangolóját használom, és eddig mindent be tudtam vele hangolni. de ez valahogyan furcsa.. esetleg ötletek?
Okoska, nem kell tremolos, csak állíthatós :) Egyébként igen, a fix húrlábasat te nem fogsz sehogy se állítani, max ha "Gibson-style"-os, vagyis a húrláb mindkét része a gitár fölött van. Tudod, ha Drop C-ben akarsz játszani, akkor állítható húrláb kell, az intonáció miatt. Egyébként már Full Step Down-ban is el vannak csúszva a hangok, csak akkor még nem annyira észrevehetp.
Röviden: állítható húrláb kell, fixszel nem tudsz Drop C-ben játszani, max bohóckodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!