Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan lehetnék hangmérnök?

Hogyan lehetnék hangmérnök?

Figyelt kérdés

Egyáltalán: mi kell ahhoz, hogy valaki hangmérnök lehessen?

Továbbtanulás előtt állok, és nagyon tetszene ez a szakma.

2013. febr. 7. 19:46
 1/4 anonim ***** válasza:
2013. febr. 8. 00:56
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ hogy hangmérnök, vagy hangtechnikus szeretnél lenni. A kettő között az a különbség hogy a hangmérnök az nem csak foglalkozik az eszközzel, hanem tervezi is azokat, javítja, fejleszti. Amit az előző válaszoló linkelt az a villamosmérnökin egy mesterképzés. Szóval 3-4 évig még csak a közelében sem leszel a témának. Viszont vannak OKJ-s hangtechnikus képzések, mint például az Octopus multimédia intézet, ami fizetős (olyan fél millió/félév), plusz a Drégelyvár is fizetős, kicsit olcsóbb de kb 2 hónapig csak tűzvédelmi oktatást hallottak... Vannak az ingyenesek mint az Oktáv, Athéné, Minerva. Az Athénéről csak annyit hogy oda ne menj ha érdemben szeretnéd tanulni a szakmát, mert az a tipikus okj képzés ahol csak az állami pénzt nyúlják le... Én ott kezdtem, és 1 hónap után hagytam a francba. Utána átmentem a Minervába, amiről csak jókat tudok mondani. Mivel ez egy gyakorlati szakma ezért nagyon sokszor járunk külső helyszínre, stúdióba, hangosító céghez. Ráadásul a tanárok tényleg értenek a szakmához nem csak beszélnek róla. Mindegyik tanárunk lehúzott minimum 20 évet a szakmában.
2013. febr. 8. 02:41
 3/4 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!!

Ha már itt tartunk: Ti miért választottátok/választanátok ezt a szakmát? El lehet vele helyezkedni?

2013. febr. 9. 18:20
 4/4 anonim ***** válasza:
2. vagyok: Én annak idején azért jelentkeztem erre a képzésre mert nem akartam egyetemre menni, mert ismerem magamat hogy ami nem érdekel azt nem tanulom meg. Ez meg megfogott, érdekel. Ez valamilyen szinten egy művészeti ág is mert mondjuk egy zene masterelésébe a te elképzelésedet, ötletedet, egyéniségedet adod bele. Elhelyezkedés meg már más kérdés. Sajnos nagyon belterjes, és szűk a piac. De ha jól megtanulod a dolgokat, és tényleg értesz hozzá azt egy munkáltató rögtön látni fogja. Viszont sok helyre el lehet helyezkedni. Rádiózás, élő hangosítás, stúdiózás, TV, színház, filmgyár. Viszont ezek közül is van olyan ami eléggé pakolós munka mint pl az élő hangosítás ahol pakolni kell a több kilós hangládákat, subokat, színpadot kell építeni, bekábelezni, légtornászkodni, stb... Viszont vannak "ülős" melók mint pl. a rádiózás, stúdiózás...
2013. febr. 9. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!