A gitár hangja a gitár húrjától jobban függ mint a testétől?
Figyelt kérdés
Vettem elég olcsó pénzért egy klasszikus gitárt Asthon (kinai) de elég jó fából van pontosan nem tudom, de egy restaurátor mondta, akinek komoly szakértelme van a fák iránt. Na és az a helyzet, hogy nem volt még rajta 1200forinttol drágább húr. És hát ezek a húrok eléggé rezonálnak csattognak nem vagyok megelégedve a hangjával olyan tompa hangja van újonnan is. Ha rátennék mondjuk egy minőségesebb 5000-6000forintos húrt megváltozna a hangja? vagy nem jelent semmit?2013. febr. 4. 18:23
1/3 anonim válasza:
Nekem van egy drága, jó fajta gitárom... 1600 Ft-os húr van rajta, és istenien szól!
Ha a húrok eléggé rezonálnak annak két oka lehet: a) rosszul fogod le, nem eléggé erősen... b) rossz a gitár, a testén van valami repedés, szarul veri vissza a hangot, rosszul van kialakítva a doboza... ez szerintem nem igen függ a húrtól...
2/3 A kérdező kommentje:
Akkor szerintem az lesz a megoldás h elkezdek gyüjteni egy jobbra. köszi a választ!
2013. febr. 4. 18:59
3/3 anonim válasza:
Ne higgy az előző hülyének.
Új húr esetén is addig fog jól szólni, amíg nem lesz eléggé szennyeződött a húr, illetve amíg meg nem kopik erőteljesen. Szerintem teljesen az lesz a probléma, hogy hangszer szervízbe be kell vinni és be kell állíttatni normálisan a nyakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!