Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitár hangrögzítés, hogyan?...

Gitár hangrögzítés, hogyan? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Gitárt(elektromos) szeretnék felvenni számítógépre, és ott rákeverni egyéb sávokra(dob, basszus). Próbálkoztam mikrofonnal, illetve direktbe vonalbemenetre rádugva(integrált hangkártya) a gitárkombó kimenetét, de mikrofonnal elég siralmas az eredmény, line-in bekötve meg alig hallatszik valami.

Szóval a kérdés az lenne, hogy milyen hardverek szükségesek ehhez, és hogy kell belőni a rendszert?

Annyit már sikerült guglival kiderítenem, hogy valami ilyesmire van szükségem, egy külső, USB-s hangkártyára:

[link]

De nem áll össze a kép teljesen, szóval valami hozzáértő talán el tudja magyarázni :)

Szóval, van egy pedálszettem, és a kombóm, amin van phone kimenet.

Ezt a phone kimenetet kell rádugnom erre a külső hangkártyára?

Valamilyen egyéb szoftver kell még ehhez a számítógépen, hogy rögzítsem, pl. egy wmv-be vagy mp3-ba, vagy Windows-os Hangrögzítő? :)

(A sávok keverését/vágást már megoldanám Audacity-vel)

2013. jan. 30. 22:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A Phone fejhallgatót jelent. Nem arról kell felvenni, hanem normál kimenetről, vagy direktben rákötöd a gitárt, vagy a multieffektet. Az erősítőt szerintem ne keverd bele ebbe.

Ha kifejezetten gitárt akarsz felvenni, akkor jobban jársz egy Line6 UX2-vel, ahhoz van egy rakat elég jó erősítő és effektmodellező,alighanem jobb, mint a pedálod... :)

A felvételhez meg kell egy normális zenei szoftver, ne a Windows hangrögzítővel bohóckodj.

Amúgy szerintem még az Audacity is megteszi, csak be kell állítani hozzá.

2013. jan. 30. 22:50
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszi a választ: )

Tudom, hogy a Phone fejhallgatót jelent :)

De másmilyen kimenet nincs rajta.

De végülis akkor a lényeg, hogy a kombót hagyjam ki a játékból, és a pedálboard-ról közvetlenül mehet a hangkártyába.

"Ha kifejezetten gitárt akarsz felvenni, akkor jobban jársz egy Line6 UX2-vel, ahhoz van egy rakat elég jó erősítő és effektmodellező,alighanem jobb, mint a pedálod... :)"

Hát azért ezt kétlem, MXR Carbon Copy, Dunlop Cry Baby, stb., szóval eléggé jó minőségü cuccok, ennél nem valószinü, hogy jobbat tud :) Na meg amúgy sem használok sok effektet, delay, torzitó, meg időnként a wah, aztán ennyi.

Ezt figyelembe véve ez megteszi szerinted?(Ugyanúgy Line6, csak fele annyiba kerül :))

[link]

2013. jan. 30. 23:51
 3/12 anonim ***** válasza:

Az effektparkod jónak tűnik, de erősítőmodellezést gondolom nem tud, arra jó lesz a Line6.

Sima outputból mehet a jel a külső hangkártyába. Gondolom, az a Line6 is jó, kisöccse annak, ami nekem van.

2013. jan. 31. 00:48
 4/12 A kérdező kommentje:

Nah, végülis egy köztes megoldás született, legalábbis árban mindenképp :)

[link]

Ki is próbálom mindjárt, aztán ha nem felejtem el, majd jön a feedback :D

Köszi a segítséget :)

2013. jan. 31. 18:25
 5/12 anonim ***** válasza:
Jó lesz az, hajrá! :)
2013. jan. 31. 18:40
 6/12 A kérdező kommentje:

Wow, hát elég jó cucc, teljesen tiszta, zajmentes :) És tényleg nagyon jók a beépített effekt-összeállítások is :)

1 problémám van csak, vhogy a clean hangzást is úgy veszi fel, mintha lenne benne egy nagyon kicsi overdrive, ezt ki lehet küszöbölni valahogy? (Audacity-vel rögzítettem, lehet az a baj?)

2013. jan. 31. 21:58
 7/12 anonim ***** válasza:

Attól függ, mit nevezel Clean hangzásnak. :)

Ha már van benne erősítőszimuláció, annak a paraméterein tudsz állítgatni, illetve a mixerben is lehet a bemeneti jelszintet...

2013. jan. 31. 22:08
 8/12 A kérdező kommentje:
Hát azt, hogy a gitárt direktben kötöttem a Line 6-be, és a POD-ban kivettem minden effektet. Feltételezem, ilyenkor teljesen tiszta hangzást kellene adnia :) De mégis mintha be lenne kicsit torzítva :)
2013. jan. 31. 22:42
 9/12 anonim ***** válasza:

A POD Farm interface bal felső sarkában van egy input level, azon még állítgathatsz... milyen gitárral használod, nagy kimenőjelű pickupjaid vannak?

Az UX2-n két különböző jelszintű bemeneted van, a másik egy kisebb érzékenységű... ezért is ajánlottam.

2013. jan. 31. 22:59
 10/12 A kérdező kommentje:
Epiphone Les Paul Standard, gyári Alnico Classic pickup, az elvileg közepes kimenő jel, amennyire tudom.
2013. jan. 31. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!