Gitár hangrögzítés, hogyan? (Bővebben lent)
Gitárt(elektromos) szeretnék felvenni számítógépre, és ott rákeverni egyéb sávokra(dob, basszus). Próbálkoztam mikrofonnal, illetve direktbe vonalbemenetre rádugva(integrált hangkártya) a gitárkombó kimenetét, de mikrofonnal elég siralmas az eredmény, line-in bekötve meg alig hallatszik valami.
Szóval a kérdés az lenne, hogy milyen hardverek szükségesek ehhez, és hogy kell belőni a rendszert?
Annyit már sikerült guglival kiderítenem, hogy valami ilyesmire van szükségem, egy külső, USB-s hangkártyára:
De nem áll össze a kép teljesen, szóval valami hozzáértő talán el tudja magyarázni :)
Szóval, van egy pedálszettem, és a kombóm, amin van phone kimenet.
Ezt a phone kimenetet kell rádugnom erre a külső hangkártyára?
Valamilyen egyéb szoftver kell még ehhez a számítógépen, hogy rögzítsem, pl. egy wmv-be vagy mp3-ba, vagy Windows-os Hangrögzítő? :)
(A sávok keverését/vágást már megoldanám Audacity-vel)
A Phone fejhallgatót jelent. Nem arról kell felvenni, hanem normál kimenetről, vagy direktben rákötöd a gitárt, vagy a multieffektet. Az erősítőt szerintem ne keverd bele ebbe.
Ha kifejezetten gitárt akarsz felvenni, akkor jobban jársz egy Line6 UX2-vel, ahhoz van egy rakat elég jó erősítő és effektmodellező,alighanem jobb, mint a pedálod... :)
A felvételhez meg kell egy normális zenei szoftver, ne a Windows hangrögzítővel bohóckodj.
Amúgy szerintem még az Audacity is megteszi, csak be kell állítani hozzá.
Köszi a választ: )
Tudom, hogy a Phone fejhallgatót jelent :)
De másmilyen kimenet nincs rajta.
De végülis akkor a lényeg, hogy a kombót hagyjam ki a játékból, és a pedálboard-ról közvetlenül mehet a hangkártyába.
"Ha kifejezetten gitárt akarsz felvenni, akkor jobban jársz egy Line6 UX2-vel, ahhoz van egy rakat elég jó erősítő és effektmodellező,alighanem jobb, mint a pedálod... :)"
Hát azért ezt kétlem, MXR Carbon Copy, Dunlop Cry Baby, stb., szóval eléggé jó minőségü cuccok, ennél nem valószinü, hogy jobbat tud :) Na meg amúgy sem használok sok effektet, delay, torzitó, meg időnként a wah, aztán ennyi.
Ezt figyelembe véve ez megteszi szerinted?(Ugyanúgy Line6, csak fele annyiba kerül :))
Az effektparkod jónak tűnik, de erősítőmodellezést gondolom nem tud, arra jó lesz a Line6.
Sima outputból mehet a jel a külső hangkártyába. Gondolom, az a Line6 is jó, kisöccse annak, ami nekem van.
Nah, végülis egy köztes megoldás született, legalábbis árban mindenképp :)
Ki is próbálom mindjárt, aztán ha nem felejtem el, majd jön a feedback :D
Köszi a segítséget :)
Wow, hát elég jó cucc, teljesen tiszta, zajmentes :) És tényleg nagyon jók a beépített effekt-összeállítások is :)
1 problémám van csak, vhogy a clean hangzást is úgy veszi fel, mintha lenne benne egy nagyon kicsi overdrive, ezt ki lehet küszöbölni valahogy? (Audacity-vel rögzítettem, lehet az a baj?)
Attól függ, mit nevezel Clean hangzásnak. :)
Ha már van benne erősítőszimuláció, annak a paraméterein tudsz állítgatni, illetve a mixerben is lehet a bemeneti jelszintet...
A POD Farm interface bal felső sarkában van egy input level, azon még állítgathatsz... milyen gitárral használod, nagy kimenőjelű pickupjaid vannak?
Az UX2-n két különböző jelszintű bemeneted van, a másik egy kisebb érzékenységű... ezért is ajánlottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!