Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Az Irigy Hónaljmirigy fizet...

Az Irigy Hónaljmirigy fizet jogdíjat azok után a számok után, amiket kiparodizál?

Figyelt kérdés
2009. szept. 1. 18:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nem.Legalábbis a legtöbb esetben nem.Csak engedély kell az előadó managementjétől,tudtommal ezért nem "szokás" fizetni.
2009. szept. 3. 12:54
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem, pedig pont fordítva van. Úgy hallottam, hogy itt azért kemény jogdíjakról van szó. Igaz, az eredeti előadónak ez egyfelől reklám, hiszen a zenéket általában mindenki felismeri, másrészről természetesen a paródiákkal elismeri az IHM, hogy az a szám jó, hiszen a kutya sem dolgoz fel szar számokat... xD
2010. febr. 22. 13:26
 3/5 anonim ***** válasza:
Kíváncsi lennék, hogy a pápától kértek-e engedélyt a kiparodizálásra, mert szerintem kizárt, hogy kértek volna.- meg úgyse kaptak volna. De,hogy a jogdíj mennyi és ki fizeti, azt nem tudom.
2011. júl. 13. 00:40
 4/5 anonim ***** válasza:

A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 00:40

1. A kérdésben ez szerepelt:"...azok után a SZÁMOK után..." 2. Azért, mert beöltöznek a pápának, vagy akárki másnak, semmi olyat nem csináltak, amiért jogdíjat lehetett volna kérni. Viszont a zeneszámok az más kategória, mert ott egy zenész szerzett egy zenét, és egy szöveget. Ha csak a szöveget énekelnék el, akkor ott sem kéne semmit fizetnie az IHM-nek. Viszont úgy, hogy az eredeti dal hangszerelését és dallamát az új szöveg alatt hagyják -hogy mégis paródia értéke legyen, ill. hogy felismerjék a dal eredetijét- azért már kérhetnek jogdíjat az IHM-től, vagy bármelyik más parodistától, hiszen az tényleg az előadó saját szerzeménye.

2011. júl. 13. 17:31
 5/5 anonim ***** válasza:

De nem csak beöltöztek a pápának, hanem azért elég ,,csúnyán" kiparodizálták. A magyaroktól is engedélyt kell kérniük, ezért is van, hogy van sok olyan hírességek akiket nem parodizáltak ki(pedig lenne rá okuk) -mert nem engedte.

Lehet, hogy jogdíjat nem kell fizetni, de azért engedélyt kérniük is kell.

2011. júl. 13. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!