Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogy működik élőben a mixelés?...

Hogy működik élőben a mixelés? Többi lent.

Figyelt kérdés
Elég csak nagy vonalakban, mivel magát a dj pultot vágom, meg virtual dj vel is tudok mixelni. Pusztán azt nem értem hogy élőben hogyan tudom tökéletesen összefűzni a 2 zenét, mert virtual dj be fent van egy csik amin a 2 zene görbéi egyszerre láthatóak, de a keverőpulton élőben nincs ilyen kijelző. És még annyit szeretnék tudni hogy a pulton hogy tudom állítani hogy melyik lejáttszó szóljon a fülesbe? Eddig sokat gyakoroltam virtual dj vel, de nemsokara lesz egy élő fellépésem, és szeretném tudni hogy miben más.

2013. jan. 26. 15:37
 1/3 anonim válasza:

Parancsolj!

[link]

2013. febr. 4. 22:37
 2/3 anonim ***** válasza:

Hallás alapján egyeztetik a két zene tempóját a lejátszási sebesség állításával (pitch), majd egy ütemre igazítják. Ezt hívják szinkronizálásnak (sync).

Alapesetben egy játszott track szól kihangosítva (master). A DJ kiválasztja a következő zenét és azt csak a fejhallgató csatornájára (cue) vezérli ki (így az értelemszerűen nem kerül még kihangosításra, csak a DJ hallja). Lehetőség van azt még keverni a kihangosított csatornával is, hogy a fejhallgatóban egyszerre szólva összeegyeztethetők legyenek. Ezt egy a keverőn elhelyezett (CUE MIX) potméterrel lehetséges. A DJ addig állítgatja a következő szám lejátszási sebességét, míg egy tempóra nem kerülnek. Miután biztosítva van a közös tempó, már csak egy ütemre kell igazítani őket (pitch bend), ez lejátszókon a jog tárcsa forgatásával szokásos. Mindezt gyakorlással lehet elsajátítani, szokni kell a külső behatásokat.

A mai technikával azonban könnyebb dolguk van és egyéb trükkök is elterjedtek. Egyik módszer, hogy az összes játszani kívánt zenét a bulit megelőzően szerkesztőprogrammal egy adott tempóra állítják és így azt a fellépésen már nem kell állítgatni. Durvább trükk, hogy egy előre elkészített mixet játszanak le és csak az effektekkel babrálnak.

Elterjedt még a laptoppal való zenélés is, ahol, mint már tapasztalhattad, a program végzi el a szinkronizálást.

2013. febr. 5. 00:26
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. febr. 5. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!