Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » James Hetfieldet milyen...

James Hetfieldet milyen gitárosnak tartjátok?

Figyelt kérdés

2013. jan. 25. 17:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
bár egyre kevesebbet foglalkozok a metallicával, és egy ideje nem követem a munkásságukat (nem azért, mert nem szeretem, hanem mert van más..:D), szerintem james nagyon jó gitáros, sőt, jobb mint kirk. sokkal finomabb, ízlésesebb nekem, mint kirk összevissza tekerése :D
2013. jan. 25. 18:31
 2/13 A kérdező kommentje:
Szerintem is nagyon jó gitáros. Dallamosabb és karakteresebb a játéka mint Kirk-é (talán még pontosabb is)
2013. jan. 25. 18:47
 3/13 anonim ***** válasza:

Nehéz megítélni, mert soha nem voltam nagyon Metallica rajongó, így ez teljesen szubjektív vélemény, de számomra tök átlagos, egy a sok közül.

Nagyon-nagyon messze van attól, hogy jó gitárosnak lehessen nevezni, de nyilván nem is az a dolga elsősorban, hanem az éneklés. Abban viszont kib-szott jó :)

2013. jan. 25. 20:08
 4/13 anonim ***** válasza:

Egy jó, feszes ritmusgitáros.

Sokkal több nem derül ki a munkásságából, de az is biztos, hogy Kirknél fényévekkel jobb gitáros. :D

2013. jan. 25. 20:32
 5/13 anonim ***** válasza:
Hármaska te tényleg nem vagy nagy Metallica rajongó. Ugyan nem vagyok nagy szakértő, de ez kicsit durva volt, hogy fényévekkel van attól, hogy jó gitáros legyen? Nyilván van nála még fantasztikusabb, igazi utolérhetetlen őstehetség, de azért azt nem mondanám, hogy James nem jó gitáros. A második része persze még jobban kiakasztott. Az éneklés elsősorban a dolga? Hallgass meg egy '82-es felvételt, borzalmas volt. Kb véletlenül került a kezébe a mikrofon, de nem azért, mert tudott énekelni. Aztán az évek során elég jól kikupálódott a hangja, mondjuk a '84-es Fade to Black szerintem fenomenális (a szólója is, amit szintén ő, rossz gitáros írt), '90-es évek elején iszonyú erős lett a hangja, a Nothing Else Matters persze néha hamis. Éneklés szempontból szerintem '96-99 körül volt a cscson, na az már nem volt anniyra metálos üvöltés, viszont technikaileg nagyon jó. Azóta elvékonyodott a hangja, és a St. Anger óta minden szó végén nyög egyet, amit nem tudok hova tenni, de most megint tűrhető, és ha odafigyel még mindig nagyon erős. Viszont az Unforgivent '93 óta nem énekelte tisztán sajnos. Na ez egy kicsit off lett, de James elsősorban gitáros, az éneklés meg rámaradt és belejött szerencsére.
2013. jan. 26. 00:27
 6/13 anonim ***** válasza:

Nyugi van :D

Irtam én olyat, hogy rossz gitáros? Nem. Csak hogy átlagos. És ezt továbbra is tartom.

Persze lehet, hogy más mércével mérünk, de aki szerintem jó gitáros, az Jimmy Hendrix, Ritchie Blackmore, Randy Rhoads, Eddie Van Halen, Brad Gillis, John Norum, Malmsteen, Jason Becker, Slash, Daron Malakian, Olga Algar, vagy magyarok közül pl. Daczi Zsolt, Radics Béla.

A énekléssel kapcsolatban meg úgy látszik, ismét más a mércénk, engem qrvára nem érdekel, hogy mennyire tisztán énekli ki a hangokat, számomra az számit, hogy annyira karakteres és egyedi és - hülye angol szó következik jobb hiján - feelinges stilusa, énekhangja van, amit ezer közül is felismer az ember. Ezért tartom qrvajó énekesnek. És ha már itt tartunk, ezért tartom jó énekesnek pl. Brian Johnson-t, Johnny Rotten-t, Jello Biafrát is, pedig az utóbbi kettő teljesen képzetlen, valószinüleg egy Süss fel napot se tudnának elénekelni, de mégis, az egyedi hanghordozás, hagszin, stilus, stb. eszméletlen jók.

És ez a különbség, legalábbis számomra úgy tünik, te a technikára fókuszálsz, én meg a stilusra és az újitó szellemre.

Te talán jó zenésznek tartasz valakit, aki elvégez egy zeneakadémia zongora szakot, és hangról hangra lejátszik bármilyen komolyzenei müvet, de én arra azt mondom, hogy Whatever? Sok ezer másik ember megcsinálja a világon.

2013. jan. 26. 01:12
 7/13 anonim ***** válasza:
Én csak annyit mondtam, hogy James elsősorban gitáros, én is imádom ahogy énekel, de véletlenül lett énekes. Az meg egyáltalán nem igaz, hogy messze van a jótól, esetleg van nála jobb, de ő is jó. És kicsit se érdekelnek a zeneakadémiások. Főleg a zongoristák nem.
2013. jan. 26. 01:52
 8/13 anonim ***** válasza:

ki az a Jimmy Hendrix?

*facepalm*

2013. jan. 26. 16:23
 9/13 anonim ***** válasza:
egyébként szerintem pont Malmsteen az, aki dinamika, és ötletek nélkül végigskálázik egy klasszikus akkordmenetet, és pont a dinamikát, és a tempóval való játékot öli ki az egészből, hogy még véletlenül se lehessen élvezni. az egyetemen végzett zongoraművészek nem hangról hangra játszanak, hanem pont ők azok, akik visznek bele érzéseket.
2013. jan. 26. 16:25
 10/13 anonim ***** válasza:

"pont Malmsteen az, aki dinamika, és ötletek nélkül végigskálázik egy klasszikus akkordmenetet"

Persze, 20-25 év távlatából már így látszik, mert elkezdte mindenki őt utánozni, és ma már tele van a világ a klónjaival, de a saját korában ő volt az egyik első, aki a klasszikus zenét ötvözte a metállal, és ebben úttörő volt.

2013. jan. 26. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!