James Hetfieldet milyen gitárosnak tartjátok?
Nehéz megítélni, mert soha nem voltam nagyon Metallica rajongó, így ez teljesen szubjektív vélemény, de számomra tök átlagos, egy a sok közül.
Nagyon-nagyon messze van attól, hogy jó gitárosnak lehessen nevezni, de nyilván nem is az a dolga elsősorban, hanem az éneklés. Abban viszont kib-szott jó :)
Egy jó, feszes ritmusgitáros.
Sokkal több nem derül ki a munkásságából, de az is biztos, hogy Kirknél fényévekkel jobb gitáros. :D
Nyugi van :D
Irtam én olyat, hogy rossz gitáros? Nem. Csak hogy átlagos. És ezt továbbra is tartom.
Persze lehet, hogy más mércével mérünk, de aki szerintem jó gitáros, az Jimmy Hendrix, Ritchie Blackmore, Randy Rhoads, Eddie Van Halen, Brad Gillis, John Norum, Malmsteen, Jason Becker, Slash, Daron Malakian, Olga Algar, vagy magyarok közül pl. Daczi Zsolt, Radics Béla.
A énekléssel kapcsolatban meg úgy látszik, ismét más a mércénk, engem qrvára nem érdekel, hogy mennyire tisztán énekli ki a hangokat, számomra az számit, hogy annyira karakteres és egyedi és - hülye angol szó következik jobb hiján - feelinges stilusa, énekhangja van, amit ezer közül is felismer az ember. Ezért tartom qrvajó énekesnek. És ha már itt tartunk, ezért tartom jó énekesnek pl. Brian Johnson-t, Johnny Rotten-t, Jello Biafrát is, pedig az utóbbi kettő teljesen képzetlen, valószinüleg egy Süss fel napot se tudnának elénekelni, de mégis, az egyedi hanghordozás, hagszin, stilus, stb. eszméletlen jók.
És ez a különbség, legalábbis számomra úgy tünik, te a technikára fókuszálsz, én meg a stilusra és az újitó szellemre.
Te talán jó zenésznek tartasz valakit, aki elvégez egy zeneakadémia zongora szakot, és hangról hangra lejátszik bármilyen komolyzenei müvet, de én arra azt mondom, hogy Whatever? Sok ezer másik ember megcsinálja a világon.
ki az a Jimmy Hendrix?
*facepalm*
"pont Malmsteen az, aki dinamika, és ötletek nélkül végigskálázik egy klasszikus akkordmenetet"
Persze, 20-25 év távlatából már így látszik, mert elkezdte mindenki őt utánozni, és ma már tele van a világ a klónjaival, de a saját korában ő volt az egyik első, aki a klasszikus zenét ötvözte a metállal, és ebben úttörő volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!