Basszusgitárnak a puha tok, vagy a kemény tok a jobb?
Vicc?
Nyilván a kemény tok jobb, csak cipeld magaddal...
Attól függ.
Vannak jó puhatokok meg gagyi keménytokok. És fordítva.
Általában egy átlagos keménytok jobban véd, mint egy átlagos puhatok, viszont nehezebb és nagyobb. Ha sokat hurcolászod "kézben", akkor egy puhatok előnyösebb lehet, vállra is lehet venni.
Van a kettő közti átmenet, ami aránylag vastag, merev falú szivacsból készült, tehát könnyű, de mégis jobban véd a sima puhatoknál.
Szia!
Attól függ hogy nézzük a kérdést... Ha a két típust kell összehasonlítani, akkor természetesen a kemény tok jobb, mivel sokkal nagyobb biztonságban van benne a hangszer, elegánsabb egy ilyen tok, stb...
Én évekig lagzikba/bálokba jártam egy zenekarral, ott mindig keménytokkal mentem. Utánfutóztunk, hajnalba mindenki ész nélkül pakolt, hogy haladjuk, mondanom se kell, hogy ami nem volt megfelelően védve, tokban hordva, azoknak annyi is volt.
Már nem lagzizok, illetve most nem. Most a gitárom puha tokban van, néha szoktam beugrani 1-2 buliba évente, oda magam megye, én pakolok a kocsimba, így elég a puha tok is.
Bár nekem egy Wings puha tokom van, ami olyan vastag, hogy a legtöbb ütést elég jól elnyeli, minőségi a cipzárja, nem egy szétesős darab.
Ha egy jól megválasztott puhatokot veszel, akkor azzal is el lehet lenni, bár az majdnem annyiba kerül már, mint egy keménytok.
Csak épp a keménytokot nem tudod a hátadra venni.
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!