Metálosok! Ajánlanátok nekem pár zenekart a lenti kritériumok alapján (lent)?
1.Szimfónikus(lehetőleg black,esetleg death) metált,amiben van zongora,vagy netán orgona.Nem tudom,hogy van-e szimfónikus death metál,de azért kiírtam :) Nightwisht ismerem.
2.A power metálban nem vagyok igazán otthon,ezért valami jó zenekarra nyitott lennék.A primal fear és a nevermore zenekarokat ismerem ebből a műfajból,többet nem.
3.Doom metál zenekar(nem death és nem black.Doom)
4.Progresszív metál(mert ebben sem vagyok otthon).
Nyilván nem úgy értem,hogy olyan zenekart,amelyik mindegyik egyben :D De az sem baj,ha kicsit kevert(pl:hallottam már power-death zenekarról is).
Előre is köszönöm!
5.Speed metál is jöhet.
Ebből és a progresszív metálból kifejezetten olyan kéne,ami jól képviseli a műfajt,tehát hogy tudjam,hogy arányaiban mire számítsak a többi azonos műfajú zenekartól.
2. Iced Earth, (esetleg Dragonforce de ez a speed metálba is belefér)
3. Black Sabbath
4. Dream Theater, Tool
5. Helloween, Gamma Ray
Szimfónikusra nem igazán tudok példát a Nightwishen kívül, mert valahogy nem az én műfajom. Remélem nem csak hülyeséget hordtam itt össze.
Köszönöm,megyek is youtube-ra utánuk nézni.Egyáltalán nem hülyeség,felpontoztam :)
Még jöhet persze.
1. Within Temptation, Xandria, Indica, Epica, Dragonland(bár ez symphonic power metal)
2. Dragonforce(sztem idevaló), Sabaton
3. November's Doom(asszem)
4. Dream Theater
Végre egy nekem való kérdés! :D
Power metal a kedvenc műfajom, szóval ebben segíthetek.
Helloween az alap, na meg a Gamma Ray.
Rhapsody of Firet személyesen nem ismerem, (ezt a hiányosságomat pótolnom kéne) de wikipedia szerint szimfónikus power-t játsszanak. Igazság szerint rengeteg van, régi is (Accept) új is (Angra - Ezt sem ismerem túlzottan, de tudom, hogy power). Szerintem a Hammerfall is közismert Power Metal banda.
A végére hagytam még egyet, én is csak most találtam rájuk, de ez szomorú...
A nevük Vision Divine, és habár nem túl ismertek, tehetségük az van! Viszonylag új banda, elvben progresszív power metal (de szerintem a progresszivitása a szövegekben nyilvánul főként meg) és rohadt jó!
Ha jót akarsz hallani, hallgasd meg a Destination Set To Nowhere albumukat, rögtön utána meg a Stream of Consciousness-t. Eldobtam az agyam is tőlük, de egy-egy albumukra egyben kell ráfülelni, úgy üt igazán. :D
Komolyan, csak ajánlani tudom őket.
Children of Bodom melódikus death metál,de sokan power/speed metál kategóriába is sorolják
http://www.youtube.com/watch?v=mF-hXvxtKKw
http://www.youtube.com/watch?v=QpQ1JhRYn_4
http://www.youtube.com/watch?v=yLAjKtmT3lk
Epica szimfónikus metál
" Végre egy nekem való kérdés! :D "
Elhiszem,hogy unalmas a sok "van jó diszkó zene" jellegű kérdés :)
A children of bodomot ismerem,egy albumukat hallottam,az "are you dead yet"-et.Őszinte leszek,az nem tetszett,valahogy túl kevert volt nekem(bár rég hallgattam,lehet,hogy másodszorra tetszeni fog.)Sok zenekart úgy szerettem meg,hogy régebben utáltam,aztán később belehallgattam és megtetszett :)
A többi választ is köszönöm!Most ezekkel egy darabig "elleszek",de ha valaki tud még egy-két kihagyhatatlant,az nyugodtan írja ;)
Doom metal: Saint Vitus, Electric Wizard, Orange Goblin, Acid King, Acid Witch, ezek az Ozzy-s Black Sabbath vonalán mozognak.
Speed metal: SDI, Savage Grace, Overkill, csak hogy az alapokat említsem.
Power metal: Manowar!!!
A többit te is megtalálod related-ben :)
Szimfonikus metált a skandináv tájakról találsz bőven. Emperor, Dimmu Borgir, mint szimfonikus black metált játszó együttesek, elég ismertek.
Azt hiszem, minden mást leírtak az előttem szólók :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!