Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Túlélheti a gitárom? (bővebben...

Túlélheti a gitárom? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap véletlenül eldőlt (előre) a gitárom (klasszikus gitár) és a gitárfej a feléig kettérepedt és majdnem hogy letört. Pritt faragasztóval összeragasztottam és pillanat szorítóval összeszorítottam a két részt. 24 óráig így hagyom. Szerintetek megragadhat normálisan?

Előre is köszönöm a NORMÁLIS válaszokat! :)

2013. jan. 11. 13:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Én nekem a gitár nyaka tört el, egyedül a fogólap tartotta oda. megragasztottam és azóta is tökéletesen működik, bár nálam elektromos gitárról van szó.
2013. jan. 11. 14:44
 2/5 anonim ***** válasza:

Ez nagyon függ a törés hosszától, szögétől és a ragasztó minőségétől, meg a ragasztás módjától.

Nem ismerem ezt a Prittet, ha erős, kimondottan asztalos ragasztó, és a törés elég nagy felületű ahhoz, hogy megfelelő kötés alakuljon ki, a szorítást jól oldottad meg, akkor működhet.

Ha valamelyik tényező nem stimmel, egy idő múlva szétválhat a feszítőerőtől.

2013. jan. 11. 15:47
 3/5 anonim ***** válasza:

Elsősorban a Gibsonok, illetve a hozzá hasonló szögben álló nyak fejjel készülő gitárok hajlamosak az ilyen törésekre. Néha könnyedén meg lehet ragasztani, máskor elég komoly megerősítéseket kell beépíteni, ha stabil javítást akarunk, ráadásul úgy, hogy ne nagyon lehessen meglátni a ragasztás nyomát.

Egyébként a legtöbb ilyen sérülés valóban abból származik, hogy nem figyelünk oda, mikor letesszük a hangszert és eldől.

Megelőzésképpen:

Soha nem támasztjuk oda instabil, csúszos felületnek, hanem vagy fekteve rakjuk le (lehetőleg a tokjába), vagy gitárállványra és az állványon becsatoljuk a nyakrögzítőt, mert a másik veszélyforrás az, mikor valaki belerúg véletlenül az állványba, az megbillen, a gitár meg leesik róla.

2013. jan. 11. 15:55
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Sikerült megragasztani és működik is :)

2013. jan. 12. 11:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha linkelnél róla egy képet ahol eltört úgy biztosra megmondanánk
2013. jan. 12. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!