Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért zörög az A húrom klasszi...

Miért zörög az A húrom klasszikus gitáron?

Figyelt kérdés
Az A húrom úgy a 6. bundig zörög. A D csak az első 3-ban, ő tegnap lett lecserélve. Ennek a hangolókulcsa is érdekes hangot ad ki, mikor tekergeem, mintha szorulna, és olyan hangja van, mintha a fát súrolná. Szerintetek mi lehet a baja? Nejlon húros.

2013. jan. 5. 20:31
 1/2 anonim ***** válasza:

nincs baja, az h. A hangoló kulcs nekem nyikorgott ahogy az anyag az anyagon mozgott, ez ilyen, akkora erővel feszít h. az anyagokat összeszoritja, ez ilyen.

A húrok meg azért zörögnek, mert nem pontosan az a méret, ami előzőleg volt fent, és hozzá ér a bundokhoz.

Nem tudom milyen a fa, de a húrlábnál a fehér kereszt műanyagot (ha olyan a kialakítása) nagyobbra lehet cserélni, akkor magasabban lesz minden, és nem ér le.

A másik variáció a merevítő pálca beállítása, amit ne te csinálja hanem valaki aki már csinált ilyet, de sajna a neilon húros gityókba (enyémbe se anno) nincs íilyen, vagy nem állítható a rúd, szal marad az 1. ötletem.

Am ha nem zavaró, had zörögjön az enyém is zörög.

2013. jan. 5. 20:40
 2/2 anonim ***** válasza:

1. "A húrok meg azért zörögnek, mert nem pontosan az a méret, ami előzőleg volt fent, és hozzá ér a bundokhoz. "

Milyen méretről beszélsz?

2. " a húrlábnál a fehér kereszt műanyagot (ha olyan a kialakítása) nagyobbra lehet cserélni, akkor magasabban lesz minden, és nem ér le. "

Ebben több hiba is van. Először is, az a fehér maga a húrláb. Másodszor, csak az olcsó gagyi gitárokon műanyag, normális hangszereken csont. Harmadszor a húrláb magasabbra cserélése nem fog megoldani minden zörgés problémát, főleg nem azt, ami a hatodik bundig történő zörgés...

Amúgy nem értem, mi az, hogy "a D tegnap lett lecserélve".

Az a normális, ha az egész húrkészletet egyszerre cseréli le az ember, különben egy összevissza állapotú húrkészlet lesz fenn a gitáron.

A fejhez közeli zörgések sokkal inkább a nyereg bevágásának mélységéből erednek, nem a húrlábtól (ha belegondolsz logikusan, az van sokkal közelebb hozzá, tehát a magasságára is sokkal nagyobb befolyással van.)

De ha most lettek a húrok cseréle, pár napig eltart, míg beállnak normálisan...

2013. jan. 5. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!