Régebben tényleg sokkal többen halgattak rockot mint napjainkban?
A régebbent úgy 10-20 évvel ezelőttre kell érteni, vagy még annál is többel....
Mer e én nem régen beszéltem egy régi általános iskolás osztálytársammal és az azt mondta hogy 2002-ben amikor harmadikos voltam , az össze sfiú rockot hallgatott, már úgy 10 évesen is....
jaj, hogy is van: az anyag nem vesz el, csak atalkul... Igaza van az elozo valaszolonak, en is ugy latom,h a klasszikus rock "halala" a technologia fejlodesevel parhuzamosan vonul hatterbe. A gond ott kezdodik, hogy magyar foldon is tombol a kapitalizmus es ez hatassal van a zenere is. Azt reklamozzak amiben a penz van lasd viva tv... Regebben a rock nem a divatrol szolt, most mar kezdik atvinni, de meg most sem lehet dollar milliokat kihozni belole. Ez reszben pszichologia kerdese is, pl. Ha egy szep lany a szerelemrol enekel , egy egyszeru atlag ember szamara is felfoghato, konnyu kis limonade alapra, akkor annak a lemeze is konnyebben fogy, hisz az emberek konnyen megtanuljak a szoveget es futyulik a refrent, ettol ok is ugy erzik, h reszesei valaminek. A rock meg mas, lazadas, egy orok harc a tarsadlom ellen, a kapitalizmus ellen. Azt mar nehezebb eladni. Ezert ez is korcsosult, lasd tankcsapda, junkies es a tobbi 45-50 eves rokkpapat... Eloveszed egy regi lemezuket, arrol enekelnek, h szabadsag, fuvezes, pialas, szex stb... Most mar a kiado mondja meg nekik mirol enekeljenek es a koncerteken nem 20-25 evesek vannak hanem 10-15 evesek.
Ma azert van kevesebb rock zenet hallgato ember, mert az nem trendi, ha majd amerikaban egy producer ugy dont, hogy megcsinal egy senkit rocksztarra, akkor talan tobb rocker lesz, de azok sem lesznek mar soha olyanok, mint regen. regebben azert sok bandanak volt mondani valoja, ma mar ez sem kotelezo. Marilyn manson (akit szinten a kiadok iranyitanak) mar jo par eve megmondta a frankot, a rock halott!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!