Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen zene album fajták vannak?

Milyen zene album fajták vannak?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy zenei listát létrehozni, hogy pl. egy előadónak mi a diszkorfáiája, de nem tudom, hogy írjam az albumokat. A maxi és az EP ugyanaz? Ezenkívűl van az album, ami simán csak album? És azt, hogy ALbum fajtája: EP, ezt hogy írom angolul? Kind of album? Nincs rá valami más kifejezés?
2013. jan. 1. 17:48
 1/4 anonim ***** válasza:
76%

mi az a "diszkorfáiája"?:D

de ajánlok két hasznos oldalt:

www.wikipedia.org

www.google.com

ezeken szerintem mindent meg fogsz találni. bármi másra ott a mastercard.

2013. jan. 1. 18:17
 2/4 anonim ***** válasza:
diszkográfiáért pedig ott a discogs.com
2013. jan. 1. 20:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Angolul a maxi single tulajdonképpen egy single, vagyis kislemez, de több szám szerepel rajta a sima single-októl megszokott 2-nél. A maxiknál ritka, hogy több mint 10 perc hanganyag szerepeljen rajtuk.

Az EP-n több anyag van, mint egy maxin, de kevesebb, mint egy LP-n (gondolom az LP-t érted a sima album alatt.) Egy EP tartama 10 percnél több, de nem haladja meg a 25 percet (nem számolva a rajta lévő számok esetleges különböző változatait; egy EP gyakorlatilag 28 perces is lehet.)

Ezek a kategóriák tulajdonképpen a lemez időtartamára utalnak, úgyhogy szerintem a CD/disc/album stb. length kifejezés megfelelne.

A [link] oldalt én is ajánlom; kb minden lemez megtalálható rajta, tapasztalatom szerint eddig összesen egyszer vagy kétszer nem szerepelt ott az, amit kerestem.

2013. jan. 1. 21:53
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi, discogs tényleg jó oldal! :)

Az utolsónak nagyon köszi, kb. így voltam rá kíváncsi! :)

2013. jan. 12. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!