Melyen teljesítményű hangfalat vegyek Denon PMA-320-as erősítőhöz?
Első dolog amit figyelned kell, hogy az erősítő teljesítményénél néhány watt-al (20-30, esetleg több) több legyen (így max hangerőn sem fognak leégni). Hogyha házibulihoz kéne, akkor ajánlom, hogy a mélysugárzó mérete legalább 10 inch legyen, különben nem fog szépen szólni a basszus. Továbbá, ha szeretnél kicsit profibb szintekre emelkedni, és szeretnéd hogy a hang a lehető legtisztább legyen, akkor ajánlanám, hogy vegyél stúdió monitorokat. pl. [link]
Ezek közül a KRK hangszórókat tudom ajánlani, bár még sajnos nem próbáltam ki őket, rengeteg jót hallottam róluk, és profi producerek is használják. Igen, most mondhatod, hogy dehát a mélysugárzója kicsi. Viszont a monitorok esetében a hang lineáris, ezért jól fog szólni ;)
Na ez persze ha van egy vagyonod :D
Hát nincs egy vagyonom csak szeretnék egy normális hangfalat bulikhoz. Szóval elég lenne nekem 2db király hangfal hozzá. Teljesítményére vonatkozóan 2x90w 4ohmon, 2x60w 8 ohmon.
Akkor most melyikhez viszonyítsak?
A 90 W 4 ohmon és a 60 W 8 ohmon azt jelenti, hogyha egy 4 ohmos hangszórót kötsz rá, akkor 90 watt a maximális teljesítménye (az erősítőnek), Ha pedig 8 ohmosat, akkor 60 W. A 90 illetve 60 W egy hangszóróra van értve, úgyhogy ajánlanám, hogy (kb.) legalább 120 (4 ohm) vagy 100 (8 ohm) wattos hangszórót tegyél rá. (vagyis ha a hangszóró amit kinéztél 8 ohmos, akkor elég a száz watt, ha 4 ohmos, akkor meg jobb feljebb menni).
Ismétlem, ez csak azért van h nyugottan hallgathass zenét max hangerőn, és ne járj úgy mint én, hogy mindig kell figyeljem, nehogy túlhajtsam a hangfalaimat :D
Első voltam, és remélem érthető amit mondtam :D
Negyediknek irnam, hogy nekem (elso vagyok) egy jvc a-x1 super a erositom van, es max hangeron (csak melynyomoval, a hangfalak nem birtak volna ki) sem hallottam semmilyen torzitast. Persze attol lehet h meg minimalis torzitas volt, de ha nem halljuk ugy is mindegy.
Persze most az se mindegy h a kerdezonek milyen erositoje van: rendes, vagy 'digitalis'.
Az ellenallas pedig nem jelent minosegi besorolast, annyit kell tudni, h minel kisebb az ellenallas annal jobban fogja terhelni az erositot. Pl a te esetetben 2 2ohm-os hangfal lehet h tonkretenne az erositot.
Bocs h nem ekezetekkel irtam, de telorol vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!