Vajon, milyen hangképzési problémám lehet? Itthoni énekelgetéssel nem nő a hangterjedelmem? (F20)
Évek óta rengeteget éneklek itthon, többnyire youtube-os karaoke videókon gyakorlok. Nemcsak az ismerőseim szerint, de még egy elég neves énektanár szerint is tehetséges vagyok (Egyszer voltam nála egy állapotfelmérésen) Azonban az a problémám, hogy kb alig van olyan szám, amit úgy végigtudnék énekelni, hogy ne legyen benne törés... Hamisság nincs benne, csak mondjuk elkezdem a számot, eléneklem az egyik részét, majd jön a refrén, és érzem, hogy az a magasság már nem lesz jó, és automatikusan átvált a hangom sokkal mélyebb hangra, és onnan megintcsak szépen eléneklem a következő részét a számnak...
A hangterjedelmem szerintem max 2 oktáv lehet mellhangon...
Különben a két oktáv az már elég sok, az énekesek között (hozzáteszem, akik valóban tudnak is énekelni, nem a Britney Spears-félékre gondolok) a legelterjedtebb, a három oktáv már nagyon ritka, az összes többi (4-5-8 oktáv) meg csak mese, mert aki nem ért hozzá, az ezeket könnyen beveszi a bulvárlapokból. :)
Kedvenc énekeseim közül kettő, Lucía Pérez (spanyol, nem túl ismert, de kellemes hangszíne van) és Thalía (mexikói), az előbbi két oktávot tud, az utóbbi hármat – mindketten maguk állították.
Hy!
Két oktáv,ez biztos?Mert 2 oktáv bőven elég kéne ,h legyen majdnem minden nótához.Az tudni kéne,h melyik hanbgfajba tartozik a hangod.Tenor ,bariton vagy basszus?És az is fontos,h melyik hang a legmélyebb és melyik az a hang,ami még kijön,de már nehezen.
Lehet,h az a probléma,h nagyon feszíted a torkod és ez akadályozza az egézséges énekhangot.De mondjuk,ha átváltassz fejhangra,akkor kb. egy oktávval is meg tudod nyújtani a hangterjedelmedet.Ebbe viszont az a nehéz,h torokhang(mellhang) és a fejhang közti törést el kell fedni keverthangos váltással.
"Bár nem értek az énekléshez, de a hangterjedelem igazából fizikai adottság (ill. pl. nőknél az életkorral csökken is), így szerintem nem lehet rajta változtatni."
A mondatodban leírt 4 állítás közül csak a "nem értek az énekléshez" igaz.
Ha nem értesz hozzá, akkor ne válaszolj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!