Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Az örömóda előjegyzése akkor...

Valaki : kérdése:

Az örömóda előjegyzése akkor most 1 vagy 2 kereszt? És ha el szeretném furulyázni, akkor mit kezdjek az előjegyzéssel?

Figyelt kérdés

2012. dec. 23. 14:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez egy tudományos kérdés?
2012. dec. 23. 14:14
 2/7 anonim ***** válasza:
D-dúrban nem fogod tudni elfurulyázni, mert az alsó "a" hangot nem tudod megszólaltatni. Marad a G-dúr. Az ehhez tartozó 1 kereszttel azt kell kezdeni, hogy "f" helyett "fiszt" játszol.
2012. dec. 23. 14:17
 3/7 A kérdező kommentje:

Igen,szerintem egy tudományos kérdés,mivel külön zene kategóriát nem láttam, és az énektanárunk 8 évig azt mondta, hogy "a zene tudomány".

2. Válaszoló.És a furulyán hogyan szólaltatok meg f helyett fiszt? Nem nagyon értem, hogy egy furulyán hogyan lehet fél hangokat emelni vagy épp leszállítani, mikor olyan kevés lyuk van rajta...

2012. dec. 23. 14:31
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem lesz szükséged fisz-re. Azt javaslom, hogy ha ennyire nem vagy képben, nem az Örömódát kellene játszanod. Kezdd az elejétől: "Szólj, síp, szólj!" Ha veszel egy furulyaiskolát, abban nagy valószínűség szerint lesz fogástáblázat. De biztosan van a neten is.
2012. dec. 23. 14:38
 5/7 anonim ***** válasza:

[link]

éppen így. e szerint. feltéve ha szoprán furulyáról beszélünk.

amúgy nincs rajta kevés lyuk. éppen elég lyuk van rajta.

2012. dec. 23. 14:40
 6/7 A kérdező kommentje:

Képben voltam 5 évvel ez előtt, csak abbahagytam, meg aztán el se jutottam az ilyen félhangos izékig, mert abba kellett hagynom. De most valamivel javítanom kell énekből, és nem tudok semmi mást, csak egy kicsit furulyázni...

Amúgy kszi a válaszokat :D

2012. dec. 23. 15:46
 7/7 anonim ***** válasza:

Szórakozás » Zene

Láthatod: itt hamar jöttek a válaszok.

2012. dec. 23. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!