Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Jimmy Page vagy Ritchie...

Jimmy Page vagy Ritchie Blackmore a jobb gitáros, kinek melyik a favoritja?

Figyelt kérdés
Két emblematikus zenészről van szó, ugyanabban a korban és majdcsak ugyanabban a műfajban alkottak maradandót
2012. dec. 22. 14:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Blackmore. Azt hiszem, ez nem szorul magyarázatra :)
2013. nov. 19. 20:08
 12/20 Botond1999 ***** válasza:

Ezt a kérdést egyszer Ritchie Blackmore-nak is feltette egy újságíró. Ritchie azt válaszolta, hogy szerinte ő technikailag jobb gitáros mint Jimmy Page, de Page sokkal jobban hangszereli a dalait, mint ő.

Szerintem ez korrekt válasz.

2014. febr. 5. 10:07
 13/20 A kérdező kommentje:
Szerintem is korrekt. Blackmore egyértelműen technikásabb gitáros, viszont fele annyi jó szám se fűzhető hozzá mint Pagehez.
2014. febr. 7. 11:05
 14/20 anonim ***** válasza:

"fele annyi jó szám se fűzhető hozzá mint Pagehez"

Ott van a Blackmore's Night teljes diszkográfiája.

2014. febr. 7. 12:07
 15/20 A kérdező kommentje:

Hát én speciel azt a bohóckodást már nem tudom komolyan venni

Blackmore szerintem Dioval a Rainbow együttes korai időszakában volt bombaformában.

2014. febr. 7. 18:56
 16/20 anonim ***** válasza:
Hogy érted azt, hogy bohóckodàs? A műfaj nem jön be?
2014. febr. 13. 20:05
 17/20 anonim ***** válasza:

"Hát én speciel azt a bohóckodást már nem tudom komolyan venni"

Nem akarok beszólogatni, de mégis fogok: ez csak a te zenei szüklátókörüségedet bizonyitja. Attól, hogy nem hard rock valami, még lehet jó zene. És a Blackmore's Night qrva jó zene, és a dalok nagy részét Blackmore szerezte az énekes csajjal együtt.

De ha már itt tartunk: sorolj már fel számokat, ahol Jimmy Page volt a dalszerző, és annyira jó számok. Legalább 10et..

2014. febr. 14. 10:44
 18/20 A kérdező kommentje:

Igenis nem tudom komolyan venni, már bocs. Felőlem lehet százszor virtuózabb zeneileg az ő kis estéje akkor se tudom komolyan venni, egy ilyen után:

http://www.youtube.com/watch?v=QAcd2xhuQVw

Ez mondjuk egy fokkal még mindig jobb annál amikor a Rainwow együttesével a '80as években próbálta elnyerni a széles közönség bizalmát- több kevesebb sikerrel.

2014. febr. 17. 23:29
 19/20 A kérdező kommentje:

Page nevéhez fűzhető kábé az összes Zeppelin szám.

Page munkásságát áttekintve viszont úgy érzem nem volt olykor túlságosan a helyzet magaslatán- főleg a Zeppelin vége fele, '80as években meg eléggé meghúzódott a háttérben. Ha meg játszott is az is eléggé kétes minőségű volt, tökéletes példa erre az 1983as Eric Clapton-féle koncertsorozat, ahol szerintem fullosan be volt piálva/drogozva.

Keith Richards a "félénk" jelzővel illette Page-t, szerintem is ez illik rá a legjobban. Sose mert annyira bele ütni a lecsóba.

2014. febr. 17. 23:36
 20/20 Botond1999 ***** válasza:

Nem fogunk igazságot tenni. Mindegyik másban jó. Blackmore kiválóan improvizál, és soha nem unalmas a játéka, de ugyanez Page-ről nem mondható el: gyakran unalomba fulladnak a szólói. Mindkettő kiváló technikával játszik, de Blackmore zenei precizitása kiemelkedő. Ugyanakkor őt is gyakran látjuk hibázni, amit nem szégyell, sőt, direkt rajta hagyja a felvételeken. Page változatos zenei kreativitása ugyanakkor nehezen múlható felül, míg Blackmore zeneileg szűkebb körben mozog.

Page drogos, Blackmore piás. Page színpadon mindig visszafogott volt, Blackmore nem, de ő iszonyatosan lámpalázas, ami olyan mértékű, hogy csak egy fél üveg whisky után képes a színpadra lépni.

David Coverdale Blackmore-t tartja gitárhősnek, Blackmore pedig Eddie Van Halent.

Egyik sem fiatal, és bár a kiváló játéktechnikájuk megmaradt, de mindkettőnek megkopott a gyorsasága. Blackmore a derékbántalmai miatt a nehéz Stratocastert már csak beinjekciózva tudja használni.

Hogy melyikük a jobb? Nincs válasz, nem lehet őket összehasonlítani. Mindegyik másban a legjobb. Blackmore Jeff Becket tartja a legjobbnak, és Page is elhívja őt egy-egy fellépésre...

2022. febr. 9. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!