Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Nagyon sok más zenész lenézni...

Nagyon sok más zenész lenézni a zongoristákat, mert azt "olyan könnyű csinálni" Ez fura?

Figyelt kérdés

Én 2 éve zongorázom, mert előtte 3és fél évig hegedültem. Az osztályban többen is játszanak hangszereken, és mindenki úgy gondolja, hogy zongorázni, á nagyon egyszerű. Szerintem ez hülyeség. Nehéz egyszerre mindkét kezeddel zongorázni, nehéz figyelni az elején a pedálra. Nehéz tartani a ritmust, mert ha az egyikkel, akkor mindkettő kezeddel kicsúszol a ritmusból. Tehát, nem olyan könnyű, mint azt sokan hiszik. :)

Persze, én nem vagyok olyan, én nem figyelek arra hogy mások mit gondolnak, inkább csak kíváncsi vagyok hogy miért van ez így. Tudok gitározni, mert nővérem megtanított, és az sem könnyű, de nem nehezebb mint a zongora.

Ti mit gondoltok erről?

2012. dec. 16. 21:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

nekem pl az a tökéletes kottaolvasás, ha valaki elé berakok egy zenekari kivonatot, amin mondjuk vagy 12szólamban vannak a hangszerek ábrázolva, mindenféle kulcsban, különféle hangolással, és ahogy már látja a kottát, hallja magában, hogy hogy szólal meg a darab, látja a harmóniákat, és érti a darabot. (gondolom erről fingod sincs, de nem baj).

lehet, hogy ez nagy elvárás, de sok ilyen emberrel találkoztam már, minden tisztelem az övék, szóval ezek után talán nem mondom azt, hogy tökéletesen olvasok kottát, csak azért, mert felismerem a violinkulcsban (meg esetleg basszuskulcsban) a hangokat.

akkordokat meg az ismeri teljesen, aki mondjuk egy kottában bármilyen akkordot lát, mondjuk egy Db13b9, tudja hogy milyen hangokból áll, és hogy fogja a hangszerén. (igazából ezt is lehet fokozni, csak most mondtam egy példát, ami nekem már egy szép szintnek tűnik).

úgyhogy amíg nem tanultál úgy igazán zenét, ne mondd azt, hogy már megtanultad tökéletesen. (ha meg már jó régóta tanulsz zenét, úgyis rájössz, hogy mindig van kitől tanulni)

de biztos igazad van, te már tudsz gitározni, és tökéletesen olvasod a kottákat (szarkazmus.)

2012. dec. 19. 01:17
 12/16 anonim ***** válasza:

Nagyon sokat kell még tanulnod, hogy eljuss arra a szintre, hogy már lásd, mennyi mindent nem tudsz még.

Persze ha csak Claydermann-féle fehéröltönyös bohóc-zenész babérokra vágysz, az más téma...

Az #1-nek: Nem igaz, hogy egy fúvós el sem tudja képzelni milyen egy fugát játszani. Egy neves (jazz)fuvolistánktól hallottam egyszer a BWV1000-t saját átiratában, lenyűgöző volt.

2012. dec. 28. 02:24
 13/16 anonim ***** válasza:
egy a millió közül :D meg nem is úgy értem, hogy a fúvósok hülyék, de pl zeneművészetin a fuvolisták nem is értik hogy mi a nehéz nekünk abban, hogy több szólamot kell szépen vezetni
2012. dec. 28. 06:00
 14/16 anonim ***** válasza:
#11 gondolom a kérdező az általános kottaolvasásra célzott, nem kell itt villogtatni, hogy mi a "valódi kottaolvasás". De persze az ilyen témaköröknél jönnek a mindentudók és lenézik egyből a kérdezőt. Szerintem ha megkérdezel sok híres zenészt, hogy mi az a Db13b9, állítom nagy eséllyel fingja se lesz róla. De most ne egy komolyzenei főfütyköst hozz fel példának, hanem a könnyűzenei ágazatból.
2013. jan. 7. 15:50
 15/16 anonim ***** válasza:

öööö, köszönjük.

nem kaszatibi, meg lukácslaci az, akinél ilyeneket kell keresni, bár legtöbb híresség nem is a tudással szerez hírnevet, hanem stílussal, vagy valami új dolgot hoz be, vagy csak simán jók a kapcsolatai. aki olyan szintre akar eljutni, az a telefonkönyvet tanulgassa, ne zenét.

ja, és ők nem is jelentik ki, hogy xy-tól megtanultak zenélni.

2013. jan. 8. 13:05
 16/16 anonim ***** válasza:
Egyik zenész sem nézi le a zongoristákat. A zenészek kölcsönösen tisztelik és elismerik egymás munkáját. Lenézni maximum a kis magamutogatós pojácák szoktak, akik azt hiszik, hogy 1-2 év tanulás után zenésznek hívhatják magukat. Hát nem!
2013. jún. 18. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!