Húrláb beállítás, roncsolhatja-e a felső nyerget?
Ezzel nem ronthatod el a nyerget.
Miért cserélted ki?
Milyen nyerget tettél rá, honnan tudtad, hogy az a megfelelő?
A bundzörgés sokmindentől lehet.
Szakember választott rá nyerget és szakember tette is fel.
Szinte azonos grafit Ibanez nyereg került fel rá, talán kevésbé rideg összetételű. Inkább a nyak miatt zúg. 3-4mm-el kicsit mintha el lenne hajolva az 5. bundtól felfelé, homorúan. Már sokan próbáltak rajta állítani, de nem sikerült... Említették, hogy ezzel a nyereggel kevésbé fog zúgni, talán igazuk is lett, a concorde fej és a G húr tulajdonsága miatt talán sosem lesz zajmentes.
Ha a nyak görbe, akkor kb semmit nem lehet tenni ellene, főleg ha drasztikusabb nyakállítás sem segít.
Kuka...
A fa vetemedik, a nyakpálca meg csak bizonyos mértékű és bizonyos részen lévő görbületet tud korrigálni.
Ettől függetlenül én nem lennék benne biztos, hogy kuka a nyak, rengeteg módszer van, hogy lehetne állítani.
Ha a nyakpálcával nem sikerül kellően kompenzálni, lehet a bundokat hozzácsiszolni a görbülethez, hogy így állítsák be.
Ha csak bizonyos húroknál bizonyos fekvésekben zörög (ez a zúg kifejezés nekem eléggé zavaró, mert az nem zúg, hanem fémesen rezonál), akkor azzal el lehet bánni, csak ismernki kell a módját.
Már produkált az említett G húr mindent, fülzúgásra emlékeztető zörejt, az általad említett fémes rezonanciát, főleg a húrlábbal történő operálással próbáltam rajta segíteni.
Íme egy kép, rossz minőségű, de híján vagyok a fényképezőgépnek. :\ Bocsi.
Mondjuk nem így szokták mérni...
Egyébként így látatlanban nem lehet igazán mit mondani, mivel nem tudni, a nyakpálca milyen állásban van, illetve egy mobiltelefonos fotót én nem tekintenék referenciánka, mivel az objektív torzít.
Ebből még nem lehet azt mondani, hogy ezzel a nyakkal mindent megpróbáltak és nem lehet beállítani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!