Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi a véleményetek ezekről a...

Mi a véleményetek ezekről a gitárokról? Bővebben lent

Figyelt kérdés

Szóval, fogok venni nem sokára egy új elektromos gitárt és ezeken gondolkodtam,de nem tudok dönteni:

Eredetileg egy Cort cr250-et akartam venni csak közben elgondolkodtam,hogy inkább vegyek-e egy Epiphone Les Paul-t vagy gyűjtsek még és vegyek egy Gibson SG-t vagy Gibson Les paul-t, vagy egy Schecter Hellraiser-t vagy Synyster custom-ot, mert elég drágák és érdekelnének a vélemények.

Tudnék dönteni egyedül is, csak sehol nincs esélyem a kipróbálásra.

2012. dec. 16. 00:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát, ha van rá lehetőséged, és tudod, hogy még fogod tudni gyűjteni a pénzed, én tuti szétnéznék a Schecterek között..:)
2012. dec. 16. 09:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Még egyik sem volt a kezemben.
2012. dec. 16. 11:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

1: döntsd el, milyen zenét szeretnél tolni rajta

2: ha nincs szükséged okvetlen floyd-os gitárra, inkább stabil hidasat vegyél

3: elég széles anyagi skálát fogsz át, van 6 kilód egy les paul-ra?

4: ha fogalmad sincs, mindenképp javaslom, hogy ezt a kérdést egy hangszerboltban tedd fel, ahol készségesen tologatják majd kezedbe a hangszereket. Ne vegyél semmit! Menj haza, aludj rá, emlékezz a gitárok nyújtotta érzésre, és meglesz a válasz. Pesten javaslom MezzoForte szalont, nagyon szolgálatkészek és van saját, zárt próbahelyiségük. A hangszerrel mindenképp maradj egyedül, ne hagyd, hogy a nyakadba lihegjen az eladó, vagy bárki nézegető!

5: A Gibson gitárok közül az SG széri csak egy valamire jó, de abból sem szabad megvenni, csak a standardot, mert a speciál hiába olcsóbb és alternatívának látszik a nagy testvér árnyékában, csak bosszúságot fog okozni. Ez érvényes az epikre is. Ráadásul az Sg-k nyakragasztása igen kényes, úgyhogy, ha ilyened lesz, véletlen se ejtsd el, vagy borítsd fel!

6: Sajnos a félmegoldások többnyire megölik a zenész lelkét. Kár utánzatokon játszani. Egy másodvonalbéli gyártmányon nem fog segíteni az elsővonalbeli tesó hangszedője, vagy bármely felszerelése. A fa az ami legtöbbször számít, ezt pedig nem lehet kicserélni!

7: Cort cr 250, Epi Lp jól mutat a falon. A többi nagyon drága.

Az én javaslatom egy Fender standard (USA), rózsafa fogólappal. Használtan 200e megvehető! Univerzális balta. A hídi hangszedő bármilyen egészes hambira cserélhető (van hely!), ha zúzós muzsikus vagy, viszont használható egyéb stílusokban is, köszönhetően a fender nyaki és közép szedőinek.

Végül egy kis adalék: volt egy teszt, ahol vakon kellett megmondani 20 gitárszund közül, melyik fender, melyik gibson. Természetesen igyekeztek igen közel hozni egymáshoz a hangszíneket. Nehezen lehetett eldönteni, de csak tippszerűen adtam választ. A lényeg, hogy nem márkát kell okvetlen választani, hanem az adott márkán belül jó hangszert. Sok szerencsét!

2012. dec. 16. 14:15
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm, így utólag a válaszokat, főleg az utolsónak, sajnos nincs lehetőségem a kipróbálásra, ezért is írtam a végére,hogy tudnék dönteni, ha kipróbálhatnám, így is néztem rengeteg videót,de azok alapján nem szeretek ítélni.

Egyébként leginkább metal/rock stílusban szoktam játszani, bár a punk se áll messze tőlem.

Igazából a mostani gitárommal, az a bajom,hogy elég gyenge és szólózni is alig lehet vele, kb egy Smells like a teen spirit szólót elbír,de kissé nehezebbet, mondjuk egy Avenged Sevenfold félét, alig-alig.

Szerintem kicsit jegelem még ezt a gitár vásárlást, majd ha felmegyek Pestre valamikor benézek a boltba, amit ajánlottál, majd eldöntöm úgy.

Köszi

2012. dec. 20. 19:56
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem volt egy SG Special '60s Tribute és semmi bajom nem volt vele.

Az összes Gibson jellegű nyaknak, ahol a nyak és a fej szöge és illesztése olyan, kényes az eldőlésre, könnyen eltörik, nevezhetjük konstrukciós hibának is. Más kérdés, hogy elég jól javítható.

Az SG-t használják blues-ra, rockra, van belőle humbucker-es vagy P90-es, szóval van többféle hangvariáció...

2012. dec. 20. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!