Mennyire nehéz megranulni trombitálni?
Már több éve foglalkozom a zenével, kijártam már a szolfézst is, stb. Szóval a kottával nincs baj. :)
Mostanában nagyon elkezdtem szemezni a trombitával. Első látásra olyan kis egyszerű, hiszen csak három billentyű van rajta. De akárhogy is számolom, ez csak egy oktávra elegendő... Így már bonyibb. :D
Szóval az itt a kérdés, hogy miután túljutottam azon, hogy fújjam meg, meg tudnám tanulni magamtól is könnyedén?
Ha szemelgettél vele, akkor egy angol wikipédiáig eljuthattál volna, ott van egy kép, hogy milyen fogásokkal milyen hangok szólaltathatóak meg vele, majdnem hogy tökéletes is.
Ha a könnyedén azt jelenti, hogy gyakorolsz, mint az atom, akkor pár év alatt egész jó lehetsz, de tanár nélkül nem látom értelmét. Ha nincs, aki megmutassa a technikákat, apróságokat, trükköket, vagy figyelmeztessen a hibákra és kijavítsa azokat, nagyon sok időt veszítesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!