Rendeltetek már a gitarshop.hu-ról? Mennyire megbízható?
Az esély mindig meg van, van bőven csalás, de lényegesen kevesebb, mint mondjuk műszaki cikkek között.
Erősítőt, gitárt nem veszünk úgy, hogy nem próbáljuk ki (főleg nem használtan) ráadásul egy épeszű eladó nem is nagyon fog postázni ilyesmit vaktában.
Ez utóbbi mondjuk inkább magyar vonatkozásban igaz.
Az elmúlt 3 évben nagyjából 20 gitárt, egy erősítőt és fél tucat effektet vettem eBayről, mindegyiket úgy küldték postán, előtte nem próbáltam ki és talán egynél volt utólag olyan gond, ami másnál probléma lehetne, mondjuk engem kevésbé zavar, mert megjavítom. És egy vintage gitárnál már nyilván számolok is azzal, hogy lehet valami azonnal nem látható macera vele.
Az "épeszű eladó nem fog postázni vaktában" dolgot végképp nem értem.
Én is adtam el már Vaterén, Index fórumon, Hangmester apróhirdetésen át gitárt és miután minden részletet tisztáztunk, simán feladtam postán és a vevő rendben megkapta.
Természetesen ilyen esetben vagy előre utalással, vagy átvételkor utánvéttel fizetős a dolog, de így nem látok benne semmi rizikót, ahogy fordítva se az, hiszen tudja a címem, tudja a számlaszámom, tudja a telefonom, ráadásul az ember előélete elég jól követhető a neten, ha valaki kicsit utána akar nyomozni.
Természetesen, ha titkolózik, nem árulja el a nevét, telefonszámát, címét, stb., az gyanús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!