Szerintetek ez jó gitár egy teljesen kezdő 13 éves lánynak? 13/L
Előnye és hátránya is van, tényleg nem vágja annyira az ujjat, de ahogy az első is írta, az nylonhúros klasszikus gitároknak általában szélesebb a fogólapjuk, mint a többinek, ez kis kéz esetén nem olyan jó.
Nem annyira az számít, hány éves valaki, hanem hogy mekkora a keze, milyen hosszúak az ujjai.
Kezdő hangszernek elmegy.
Ellentmondanék az előttem szólóknak, nézzék el nekem!
A linkelt gitár akkor jó, ha csak ki a akarod próbálni, tetszik e neked ez a dolog. Egy ilyen próbához nem is kell venni hangszert. A zenetanárnál biztosan van alkalmilag használható, talán még kölcsön hangszer is, amíg kiderül egyáltalán akarod e ezt a dolgot, vagy csak fellángolás az egész.
Javaslatom a következő, ha már vásárlásra kerül sor: oktatóddal közösen beszéljétek meg, TE mit szeretnél tanulni, mi az ami ébren tartaná a figyelmed, és ha már kiderült, hogy vásárolni kell, akkor vegyél egy olyan gitárt, amin jó-komfortos játékérzetet lehet elérni. Értem ez alatt: vékony, kezedhez illő nyak, alacsonyan álló húrok, ami kis erővel is könnyedén játszható, tiszta-pontos oktáv, jól hangolható. Ehhez szakember kell, tehát semmiképp ne menj el egyedül megvenni-boltban átvernek, simán!
Egy olyan gitár megvásárlása (akár vér kezdőnek is), ami csak a falra való, mert szép piros, csacskaság és pénzkidobás-ja és eladhatatlan. A kezdő is olyan gitáron ismerkedjen a zenével, amin lehet játszani. Végkövetkeztetés: NE VEDD MEG!
Az utolsó hozzászóló véleménye nagyon alapos és megfontolandó, de csak a hagyományos, zeneiskolai vagy magántanáros oktatás esetén alkalmazható.
Sokan nem tanárnál tanulnak, hanem maguktól, netről, ismerőstől...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!