Nagyon szeretnék megtanulni, de kíváncsi vagyok milyen is valójában. Még sose volt hegedű a kezemben, közelről nem is nagyon láttam, de gyönyörű hangszer! Nektek mennyi idő volt megtanulni, nagyjából hegedűzni milyen érzés nagyon nehéz?
Anyukámat megkérdeztem (ő hegedűművász), és azt mondta, hogy 13 évesen elkezdeni megtanulni már elég késő, sőt ha életcélod (mint szakma) a hegedülés, ahhoz jóval korábban kell elkezdeni tanulni (6-7 évesen).
Ha csak hobbiszinten gondolod a hegedülést, akkor bármikor elkezdheted. Nehéz, főleg kezdetben, amikor még az állóképességet is igencsak próbára teszi.
2012. nov. 14. 12:48
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Én csak hobbiként szeretném. :)
2012. nov. 14. 17:07
3/6 Orsi*** válasza:
én 5 éve hegedülök,és egyáltalán nem gondolom nehéznek,bár ez leginkább attól függ,hogy mennyire szeretsz rajta játszani,mert ha nekem egy darab nem tetszik akkor képtelen vagyok azt meg tanulni...:D
2012. nov. 14. 18:16
4/6 anonim válasza:
Hmm, amíg csak gondolkoztam rajta, hogy elkezdjem, én is olyanok válaszát kerestem, akiknek már minden bizonnyal van tapasztalatuk a hangszerhez. Az érzéseim a dologgal kapcsolatban úgy váltakoztak, ahogy kattintgattam egyik oldalról a másikra, válaszokat keresve, biztatásért ácsingózva. Persze ilyenkor mindenki azt írja le, ahogy ő éli meg a zenetanulás körülményeit. Most járok második hónapja zeneiskolába és örülök, hogy nem hagytam magam lebeszéltetni saját magammal :D Szóljon hát bíztatóan beszédem: kezd el, nem fogod megbánni, a hegedű egy csodás hangszer! Jah, és majd én meghazudtolom azt az állítást, hogy aki későn kezdi, az nem ezzel fog foglalkozni. :) 16/F
2012. nov. 14. 21:52
5/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
2012. nov. 15. 14:47
6/6 boboooka válasza:
én már 8éve hegedülök, szerintem egyáltalán nem nehéz!
de állóképesség az kell hozzá.
most pl.: river flows in you-t tanulom hegedülni, de e mellet még elég sok mindent tudok. meg hát eléggé időigényes hangszer. ha nem gyakorolsz akkor az nagyon látszik. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!