Mi a legszélsőségesebb zene amit valaha hallottál?
Marilyn Manson - Resident Evil
A Kaptár című filmnek a főcímzenéje, rövid 2 perces. Amióta halottam a zenét, aztán pedig láttam a filmet, azóta hallgatok szívesen Marilyn Manson-t és nem ítélkezem azonnal felette. Marilyn Manson szempontjából biztos szélsőségesnek mondható, ha a zenésznek arra a sátánista, pokoltüzes rocker oldalára asszociálunk. Általánosságban nem vagyok biztos benne, hogy extrém szélsőséges, lehetnek és szvsz. biztos vannak is még hasonló számok, meg már fogott meg más zene is, viszont EZ tutira megfogott anno, annak idején nagyon rácsodálkoztam, és lehet, hogy kinevetsz, de ez a szám jelentősen sokat jelentett (és jelent) nekem, sokat adott, és még a mai napig tudok benne újat felfedezni. Lehet, hogy az általam írottak furcsák a számodra, de az is lehet, hogyha rákeresel, letöltöd és meghallgatod, akkor neked is tetszeni fog, és érted majd, hogy mire gondolok.
Ezt a számot már meghallgattam lelassítva - szélsőségesen is -, felgyorsítva, fel/le transzponáltan, tucatnyi módon hangeffektezve, átszerkesztettem már vagy 3× és ugyanennyiszer, ha nem többször felhasználtam/elrejtettem más zenéimben a hangmintáit, és persze _a szó szoros értelmében_ több, mint százszor már meghallgattam.
Pedig csak 2 perc... XDDDDDD - Csakhát nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg. ;)
Egyébként sok minden más mellett felfedeztem benne egy trükköt, amit eddig úgy láttam, hogy más nem jött rá, és valószínűleg tudatosan alkalmazta a >szerzője<. [Priviben leírom, ha érdekel.]
Mellesleg ha még belehallgatsz Marilyn egynéhány másik számában, akkor hallhatod, hogy habár szereti megjátszani a gyalogsátánt, és a zenéiben is szeret megbotránkoztatólag hatni, azért ért a zenéhez, és a szerkesztéshez, a zeneszám felépítéséhez is (pl. szvsz. nagyon jól letudja zárni a darabjait, amit manapság sok könnyűzenész egy nyegle lekeveréssel szándékozik megoldani.
És nem utolsó sorban ha szereted a nem túlzottan véres horrort, ajánlom a filmet is. ;)
Nem igazán értem, hogy miért lenne szélsőséges ez a MM trekk. Mármint semmi olyat nem éreztem a hallgatása közben, hogy ennél aztán nem létezik "ilyenebb vagy olyanabb" dal.
Kérdező:
Hallgass meg egy Sunn o))) vagy egy Merzbow dalt. Kétlem, hogy azokat a szélsőségeket el lehetne vinni bármilyen más irányba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!